Εκτός Τσάμπιονς Λιγκ Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο

Εκτός Τσάμπιονς Λιγκ Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο

Η σαρωτική νίκη της Ιντερ επί της αδύναμης Βικτόρια Πλζεν με 4-0 ξεκαθάρισε πολλά στην προτελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σαρωτική νίκη της Ιντερ επί της αδύναμης Βικτόρια Πλζεν με 4-0 ξεκαθάρισε πολλά στην προτελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Μιλανέζοι επικύρωσαν το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης και η Μπαρτσελόνα, γνωρίζοντας το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, ήξερε πλέον πως θα συνεχίσει την πορεία της στο Γιουρόπα Λιγκ. Ετσι παραδόθηκε στις ορέξεις της Μπάγερν, που έκανε άνετο πέρασμα από το «Καμπ Νου» με 0-3 (10΄ Μανέ, 31΄ Τσούπο Μότινγκ, 95΄ Πάβαρ), με αποτέλεσμα τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους από πολύ νωρίς στον 3ο όμιλο. Στον 1ο όμιλο, η Λίβερπουλ δεν είχε διάθεση για περιπέτειες και με το θριαμβευτικό 0-3 (42΄ Σαλάχ, 49΄ Νούνιες, 52΄ Ελιοτ) εκτός έδρας επί του Αγιαξ, πέρασε στα νοκ άουτ ματς, αφήνοντας τον «Αίαντα» στο Γιουρόπα Λιγκ. Η Νάπολι δεν αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στη Ρέιντζερς, επικρατώντας με 3-0.

Στον 2ο όμιλο, η Πόρτο πέρασε με το εκπληκτικό 0-4 (33΄, 70΄ πέν. Ταρεμί, 57΄ Εβανίλσον, 59΄ Εουστάκιο) από την έδρα της Μπριζ και σε συνδυασμό με το 2-2 της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Μπάγερν Λεβερκούζεν, ακολούθησε τους Βέλγους στους «16». Οι Ισπανοί έχασαν πέναλτι στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στον 4ο όμιλο, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στην τελευταία αγωνιστική, μετά το 1-1 της Τότεναμ με τη Σπόρτινγκ και τη νίκη της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης επί της Μαρσέιγ με 2-1.

Η Γιουβέντους βιώνει μία από τις χειρότερες σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της έπειτα από τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων για πρώτη φορά μετά την αγωνιστική περίοδο 2013-14. Οι ευθύνες βαρύνουν σε μεγάλο βαθμό τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα με την Μπενφίκα τόνισε πως δεν αποτελεί αποτυχία η μη πρόκριση. Πάντως, όλα δείχνουν πως ο σύλλογος μπήκε ήδη σε διαδικασία αντικατάστασής του, καθώς σύμφωνα και με τη «La Repubblica», τουλάχιστον έξι ποδοσφαιριστές των «μπιανκονέρι» δεν τα πάνε καθόλου καλά με τον Ιταλό κόουτς, θεωρώντας ακατανόητη τη στήριξη της διοίκησης προς το πρόσωπό του.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT