Ευρωλίγκα: Υψηλά εμπόδια για τους «αιωνίους»

Ευρωλίγκα: Υψηλά εμπόδια για τους «αιωνίους»

Τη Μονακό και τη Μακάμπι καλούνται να ξεπεράσουν ο Ολυμπιακός (ΣΕΦ) και ο Παναθηναϊκός (Τελ Αβίβ)

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαιτητικά παιχνίδια με υψηλό βαθμό δυσκολίας έχουν απόψε στο πρόγραμμά τους οι δύο ελληνικές ομάδες, στην 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ο ασταμάτητος Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ τη Μονακό στις 19.45, σε μια αναβίωση των περυσινών αναμετρήσεών τους για τα πλέι οφ, ενώ ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει ένα πέρασμα από το Τελ Αβίβ μέσω… Βελιγραδίου, καθώς μόνο εάν επαναλάβει την εμφάνιση που έκανε εναντίον του Ερυθρού Αστέρα θα έχει τύχη απέναντι στη Μακάμπι. Εάν, αντίθετα, θυμηθεί το… Βερολίνο, θα επιστρέψει στην Αθήνα με το απογοητευτικό ρεκόρ του 1-4!

Ο Ολυμπιακός θα πατήσει και σήμερα στο παρκέ με την κεκτημένη ταχύτητα που του δίνει το αήττητο σερί του των τεσσάρων συνεχόμενων νικών. Για να παραμείνει ξεκάθαρο φαβορί απέναντι στους ασταθείς Μονεγάσκους αρκεί να θυμηθεί πόσο πολύ δυσκολεύθηκε πέρυσι στις αναμετρήσεις τους για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και να μην τους υποτιμήσει. «Δεν γίναμε ξαφνικά η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, είναι λάθος αυτό. Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με εκπληκτικό επιθετικό ταλέντο, με μεγαλύτερο βάθος από πέρυσι, πολύ πιο ανταγωνιστική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος περιμένει και τον Παπανικολάου να μπει σταδιακά στην ομάδα έπειτα από ένα σημαντικό διάστημα απουσίας.

Λίγο αργότερα (21.05) ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι με τον Γουόλτερς, αλλά χωρίς τον Μπέικον. Ο Αμερικανός θα κάνει ντεμπούτο την Κυριακή στο πρωτάθλημα κόντρα στον Κολοσσό, ενώ ο συμπατριώτης του θα παίξει για πρώτη φορά εφέτος στην Ευρωλίγκα επιστρέφοντας από τον τραυματισμό του. «Είναι ένα απαιτητικό παιχνίδι. Η Μακάμπι προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες στην έδρα της και για να σταθούμε απέναντί της πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να βγάλουμε ενέργεια», τόνισε ο Ντέγιαν Ράντονιτς, ο οποίος για πρώτη φορά δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών.

Τα άλλα αποψινά παιχνίδια: 21.30 Βαλένθια – Αλμπα Βερολίνου, Παρτιζάν – Ζαλγκίρις, 21.45 Ρεάλ – Βίρτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT