Superleague, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0: Πήρε το ντέρμπι η Ένωση

Superleague, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0: Πήρε το ντέρμπι η Ένωση

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 2-0 του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της δέκατης αγωνιστική της Superleague

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 2-0 του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της δέκατης αγωνιστική της Superleague. Αυτή ήταν η όγδοη νίκη για την Ένωση που έφτασε τους 24 βαθμούς, έξι λιγότερους από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, από την άλλη, υπέστη τη δεύτερη ήττα της. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς.

Ο αγώνας είχε εντυπωσιακό ρυθμό τα πρώτα λεπτά. Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 4’ αλλά η προσπάθεια του Κωνσταντέλια κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη. Λίγο αργότερα, ο Αραούχο σούταρε με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Στο 8’ ο Αουγκούστο κέρδισε τις κόντρες, έβγαλε στον Ολιβέιρα αλλά η κεφαλιά του επιθετικού του ΠΑΟΚ πέρασε άουτ. Στο 16’ ο Μοχαμάντι μπήκε στην περιοχή, γύρισε και ο Κοτάρσκι έδιωξε σε κόρνερ. Η ΑΕΚ είχε νέα μεγάλη στιγμή στο 20ο λεπτό. Μετά από κλέψιμο του Μουκουντί, ο Αραούχο βρήκε χώρο και σούταρε με την μπάλα να παίρνει τροχιά προς την εστία αφού κόντρα στην πλάτη του Λιβάι Γκαρσία αλλά ο Κοτάρσκι έδιωξε σε κόρνερ.

Ο ρυθμός της ΑΕΚ είχε πέσει αισθητά με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Η Ένωση άνοιξε το σκορ στο 36ο λεπτό. Μετά από πίεση του Αραούχο, ο Ελίασον έγινε αποδέκτης της μπάλας, πάσαρε στον Λιβάι Γκαρσία που με τρομερό πλασέ νίκησε τον Κοτάρσκι.

Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ πίεσε και πάλι με τον Πινέδα να κερδίζει την μπάλα, να μπαίνει την περιοχή αλλά ο Κοτάρσκι έκανε εντυπωσιακή επέμβαση. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είπε «όχι» σε προσπάθεια του Λιβάι Γκαρσία στο 43ο λεπτό.

Στο 47’ ο Κωνσταντέλιας έκανε ωραία προσπάθεια αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Πινέδα. Η ΑΕΚ άφηνε χώρους στον ΠΑΟΚ, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να μην μπορεί να τους εκμεταλλευθεί.

Η Ένωση βρήκε δεύτερο γκολ στο 61ο λεπτό. Μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Ελίασον «έσπασε» στον Γκατσίνοβιτς που πλάσαρε επιτυχημένα για το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν να έχουν την κατοχή της μπάλας ψάχνοντας ένα γκολ που θα τους έβαζε και πάλι στο ματς.

Στο 72’ ο Αθανασιάδης μπλόκαρε εύκολα προσπάθεια του Μπίσεσβαρ. Στο 78ο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία έκανε το μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε σταθερά. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν μπορούσε να απειλήσει, με την ΑΕΚ να κρατάει με σχετική άνεση τη νίκη.

AEK (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα (89′ Μήτογλου), Μουκουντί, Μοχαμαντί, Σιμάνσκι, Πινέδα (76′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (83′ Μάνταλος), Ελίασον (83′ Άμραμπατ), Αραούχο (89′ Γαλανόπουλος), Λιβάι Γκαρσία.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (67′ Σβαμπ), Κούρτιτς (67′ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας (Κουαλιάτα), Νάρεϊ (67′ Μπίσεσβαρ), Νέλσον Ολιβέιρα.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT