Ολυμπιακός: Δώδεκα ευρωπαϊκά ματς χωρίς νίκη

Ολυμπιακός: Δώδεκα ευρωπαϊκά ματς χωρίς νίκη

Το ευρωπαϊκό μαρτύριο ολοκληρώθηκε με μία ακόμα ήττα για τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά με 2-0 από τη Ναντ στο «Καραϊσκάκη» για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ευρωπαϊκό μαρτύριο ολοκληρώθηκε με μία ακόμα ήττα για τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά με 2-0 από τη Ναντ στο «Καραϊσκάκη» για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Το ταξίδι που ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου με πρώτο αντίπαλο τη Μακάμπι Χάιφα και ολοκληρώθηκε χθες, μετατράπηκε σε εφιάλτη για τον Ολυμπιακό που έκλεισε αυτήν την πορεία των 12 αγώνων, μαζί με τα προκριματικά, χωρίς να πανηγυρίσει ούτε μια νίκη. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι στην έδρα του και στη φάση των ομίλων μέτρησε τρεις ήττες, χωρίς να πετύχει ούτε ένα γκολ, ενώ αντίθετα δέχτηκε οκτώ.

Οπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, έτσι και στο χθεσινό, ο Ολυμπιακός ήταν στο γήπεδο για περίπου 70 λεπτά, ενώ στα υπόλοιπα 20 τελευταία μετατράπηκε σε θεατή. Παρά την «πειραματική» 11άδα –καθώς μπροστά υπάρχει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο– ο Ολυμπιακός τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε στα ίσια τη Ναντ, που σε αντίθεση με αυτόν ήθελε τη νίκη για να προσπεράσει την Καραμπάγκ στη βαθμολογία. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλές στιγμές στο ξεκίνημα και χωρίς να απειληθούν πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο κρατώντας το 0-0.

Η εικόνα όμως στο δεύτερο μέρος άλλαξε, καθώς η Ναντ πήρε μέτρα στο γήπεδο. Από το 75΄ και μετά, όταν μπήκε και η κούραση των «ερυθρόλευκων» στην εξίσωση, οι Γάλλοι έκλεισαν στο μισό γήπεδο τον Ολυμπιακό και τελικά πήραν την πολύτιμη για αυτούς νίκη χάρη σε δύο πολύ όμορφα γκολ των Μοχάμεντ (79΄) και Μπλαζ (90΄). Ετσι τα «καναρίνια» πηγαίνουν στα πλέι οφ για το Γιουρόπα, ενώ η Καραμπάγκ αν και ισοφάρισε σε 1-1 τη Φράιμπουργκ, έμεινε στην 3η θέση που τη στέλνει στα πλέι οφ για το Conference. Η τελική βαθμολογία του ομίλου: Φράιμπουργκ 14, Ναντ, 9, Καραμπάγκ 8, Ολυμπιακός 2 βαθμοί.

Πλέον ο Ολυμπιακός στρέφεται στο ραντεβού με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στη Λεωφόρο. Ο Μίτσελ θα πρέπει να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους Μπα, Γκάρι Ροντρίγκες και Μπιελ, για να δει αν θα μπορεί να τους υπολογίζει για το ντέρμπι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Καλογερόπουλος (61΄ Σισέ), Ρέτσος, Βρουσάι (46΄ Βρσάλικο), Μπουχαλάκης, Κούντε, Μπόουλερ (85΄ Αβιλα), Αμπουμπακάρ (69΄ Μαρσέλο), Ουί-Τζο, Ελ Αραμπί (46΄ Σαπουντζής).

ΝΑΝΤ (Αντουάν Κομπουαρέ): Λαφόν, Κορσιά, Καστελέτο, Παλουάζ, Φάμπιο (5΄ Απία), Σισοκό, Μουτουσαμί (73΄ Τσιριβέγια), Σιμόν (46΄ Μπλαζ), Γκεσάν, Γκαναγκό (73΄ Μπαμπά), Μοχάμεντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT