Κάιρι Ίρβινγκ: Τιμωρήθηκε με αποκλεισμό πέντε αγώνων

Κάιρι Ίρβινγκ: Τιμωρήθηκε με αποκλεισμό πέντε αγώνων

Ο Κάιρι Ίρβινγκ τιμωρήθηκε από τους Μπρούκλιν Νετς για τουλάχιστον πέντε αγώνες χωρίς αμοιβή αφού σύμφωνα με την ομάδα του «αρνήθηκε να ξεκαθαρίσει τα πιστεύω του»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κάιρι Ίρβινγκ τιμωρήθηκε από τους Μπρούκλιν Νετς για τουλάχιστον πέντε αγώνες χωρίς αμοιβή αφού σύμφωνα με την ομάδα του «αρνήθηκε να ξεκαθαρίσει τα πιστεύω του». Η τιμωρία του Ίρβινγκ έρχεται μετά από τον σάλο που προκλήθηκε από ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο άσος των Νετς ανέβασε στο twitter το link ταινίας του 2018 με τίτλο «Hebrews to Negroes: Wake Up Black America», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο που είχε εκδοθεί το 2015 και είναι γεμάτο αντισημιτικά σχόλια.

Αναλυτικά η ενημέρωση των Νετς αναφέρει:

«Τις προηγούμενες ημέρες, κάναμε επανειλημμένες προσπάθειες να μιλήσουμε με τον Κάιρι Ίρβινγκ και να τον κάνουμε να καταλάβει τους κινδύνους και το κακό που μπορεί να προκαλέσουν τα λόγια και οι πράξεις του, οι οποίες ξεκίνησαν από το προμοτάρισμα ταινίας που περιέχει βαθύ αντισημιτικό μίσος. Θεωρήσαμε ότι το να ακολουθήσουμε τον δρόμο της εκπαίδευσης θα ήταν το καλύτερο και θεωρήσαμε ότι θα είχαμε πρόοδο με την κοινή μας δέσμευση για την εξάλειψη του μίσους και της μισαλλοδοξίας.

Απογοητευτήκαμε σήμερα, όταν μας δόθηκε η ευκαιρία στην καθιερωμένη συνάντηση με τα media, στην οποία η Κάιρι αρνήθηκε να πει κατηγορηματικά ότι δεν έχει αντισημιτικές πεποιθήσεις, ούτε ότι αναγνωρίζει το υλικό μίσους στην ταινία. Δεν ήταν η πρώτη φορά, είχε την ευκαιρία -αλλά δεν κατάφερε- να ξεκαθαρίσει την θέση του.

Το να αποτυγχάνεις να αποδοκιμάσεις τον αντισημιτισμό σε μία τέτοια ευκαιρία, είναι βαθύτατα ενοχλητικό και αντιτίθεται στις αξίες του οργανισμού μας. Θεωρούμε ότι δεν έχει θέση στους Μπρούκλιν Νετς.

Αποφασίσαμε ότι ο Καϊρί θα τιμωρηθεί χωρίς μισθό μέχρι να ικανοποιήσει μία σειρά διορθωτικών μέτρων που θα αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς του. Η τιμωρία του δεν θα είναι μικρότερη των πέντε αγώνων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT