Σούπερ Λιγκ 1: Ο Παναθηναϊκός έκλεισε έναν «μαγικό» α΄ γύρο

Σούπερ Λιγκ 1: Ο Παναθηναϊκός έκλεισε έναν «μαγικό» α΄ γύρο

Καλύτερο φινάλε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Παναθηναϊκός

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλύτερο φινάλε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της 13ης αγωνιστικής, καθώς έπειτα από τη δική τους νίκη επί του Ατρομήτου με 2-0 στη Λεωφόρο και τη «λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ είδαν τη διαφορά από την «Ενωση» να αυξάνεται στους 8 και από τους «ερυθρόλευκους» στους 12 βαθμούς.

Στα μισά της κούρσας μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός έχει βάλει γερά τις βάσεις προκειμένου να φθάσει στην κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά μετά την περίοδο 2009-10. Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβγαλε αυτόν τον πρώτο γύρο μετρώντας 12 νίκες και μόλις μία ισοπαλία, ενώ έχει τόσο την καλύτερη επίθεση με 24 γκολ, όσο και την καλύτερη άμυνα, καθώς έχει δεχθεί μόλις 4 (+20 η διαφορά).

Η δεύτερη της βαθμολογίας, ΑΕΚ, έχει βρει δίχτυα 23 φορές και έχει δεχθεί 5 τέρματα, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει 19-10 και ο Ολυμπιακός 18-8.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός μόνο τυχαία δεν είναι στην κορυφή, αν και σίγουρα ο δρόμος είναι ακόμα και μακρύς και δύσκολος, καθώς υπάρχουν και τα play offs. Από την άλλη, η δεύτερη της βαθμολογίας ΑΕΚ έχει αλλάξει αγωνιστική εικόνα από τη στιγμή που μπήκε στο «σπίτι» της, παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο και μοιάζει, παρά τη διαφορά των οκτώ βαθμών, να είναι η πιο άμεση απειλή για τον Παναθηναϊκό.

Από τα θετικά του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος το γεγονός ότι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ βρίσκεται ένας Ελληνας παίκτης, ο Νίκος Καρέλης του Παναιτωλικού με 9 τέρματα.

Νίκες-ανάσα πήραν χθες ο ΟΦΗ επί του Λεβαδειακού (2-1) και ο Αστέρας επί του Ιωνικού (1-0).

Βέβαια, όλες οι ομάδες είναι αντιμέτωπες με μια πρωτόγνωρη γι’ αυτές κατάσταση, καθώς είναι άγνωστο πώς θα τις επηρεάσει η διακοπή λόγω του Μουντιάλ, με το πρωτάθλημα να αρχίζει ξανά στις 21 Δεκεμβρίου.

Οσον αφορά τα ματς της 13ης αγωνιστικής, στο Φάληρο έγινε ένα από τα καλύτερα φετινά ντέρμπι και αυτό που έλειψε ήταν μόνο το γκολ, καθώς Ολυμπιακός και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0. Η «Ενωση» είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έχασε σημαντικές ευκαιρίες, ενώ οι γηπεδούχοι είδαν στο δεύτερο ημίχρονο να ακυρώνεται γκολ του Χάμες για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Ατρομήτου. Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν αυτός που έδωσε ξανά τη λύση για τους «πράσινους» ανοίγοντας το σκορ στο 80ό λεπτό, ενώ το 2-0 έγινε από τον Μάγκνουσον στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στα άλλα ματς, ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύθηκε απέναντι στον Βόλο στην Τούμπα, καθώς επικράτησε με 3-0, ο Αρης πετυχαίνοντας 4 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε με 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», ενώ ο Παναιτωλικός επικράτησε με 3-1 της Λαμίας στο «Αθανάσιος Διάκος». Το παιχνίδι αυτό ήταν το τελευταίο του Τζιανλούκα Φέστα στον πάγκο των γηπεδούχων, καθώς η ΠΑΕ ανακοίνωσε την από κοινού λύση της συνεργασίας της με τον Ιταλό τεχνικό.

Τέλος, χθες, ο Αστέρας νίκησε με 1-0 (18΄ Σίτο) τον Ιωνικό και τον βύθισε στην τελευταία θέση, ενώ τεράστια βαθμολογικής σημασίας νίκη με ανατροπή πέτυχε ο ΟΦΗ που επικράτησε 2-1 (Νέιρα 74΄, Ντουρμισάι 82΄ – Ντουρμισάι –αυτ.– 2΄) του Λεβαδειακού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT