Εθνική μπάσκετ: Όρθια μέσα από τη θύελλα

Εθνική μπάσκετ: Όρθια μέσα από τη θύελλα

Η εθνική μπάσκετ γλίτωσε τις περιπέτειες και έκλεισε θέση στο Παγκόσμιο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφτασε μέχρι το χείλος του γκρεμού αλλά κατάφερε τελικά να σώσει την παρτίδα η Εθνική μας με τη νίκη της στο Βέλγιο, εξασφαλίζοντας δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της πρόκρισής της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Ακόμα κι αν επέστρεφε ηττημένη από τη Μονς ή δεν συνδυαζόταν αυτή η νίκη με την επικράτηση της Σερβίας επί της Τουρκίας που κλείδωσε και μαθηματικά την πρόκριση, θεωρητικά θα είχε δύο ακόμη ευκαιρίες για να φτάσει στον μεγάλο στόχο.

Ολο το ενδιαφέρον θα περιοριστεί πλέον στο γκρουπ δυναμικότητας που θα καταταχθεί η «γαλανόλευκη» ανάλογα με τις ομάδες που θα προκριθούν.

Στην ουσία όμως η ευκαιρία αυτή θα ήταν περισσότερο στα χαρτιά παρά στην πράξη, ειδικά εάν δεν εξασφαλιζόταν στις τελευταίες αγωνιστικές των «παραθύρων» η συμμετοχή όλων των διεθνών μας που αγωνίζονται σε ομάδες της Ευρωλίγκας. Χωρίς αυτούς, δεν θα υπήρχαν παρά μόνον θεωρητικές ελπίδες για νίκη επί της πάνοπλης Σερβίας στην Αθήνα ή επί της Λετονίας στη Ρίγα, δύο ομάδων σαφώς πιο ισχυρών από τη δική μας εθνική ομάδα των «παραθύρων» με τις μεγάλες απουσίες, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα την περασμένη εβδομάδα στο Ηράκλειο, με το -20 της ήττας μας από τους Λετονούς.

Οπως και να ‘χει, ο στόχος επιτεύχθηκε και η ομάδα μπορεί να πορευθεί εν ηρεμία μέχρι την τελική φάση. Τα δύο τελευταία παιχνίδια τον Φεβρουάριο θα έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα και όλο το ενδιαφέρον θα περιοριστεί σε τι γκρουπ δυναμικότητας θα καταταχθεί η «γαλανόλευκη» ανάλογα με τις ομάδες που θα προκριθούν. Μέχρι στιγμής, μια θέση από τις 32 διαθέσιμες έχουν κλείσει 17 ομάδες: η Ιαπωνία και οι Φιλιππίνες που είναι (μαζί με την Ινδονησία) οι οικοδέσποινες της τελικής φάσης, συν τις Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Γαλλία, Ισπανία, Λιθουανία, Γερμανία, Φινλανδία, Λετονία, Καναδάς, Λίβανος, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Κίνα και Ακτή Ελεφαντοστού. Ομάδες-μεγαθήρια όπως οι ΗΠΑ, Σερβία και Αργεντινή περιμένουν απλώς να κλειδώσει και τυπικά μια πρόκριση που θεωρείται δεδομένη. Το Μουντομπάσκετ 2023 θα διεξαχθεί από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου, με όλα τα παιχνίδια από την προημιτελική φάση μέχρι τον τελικό να φιλοξενούνται στην αχανή «Φίλιπιν Αρένα», χωρητικότητας 55.000 θεατών!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT