Ευρωλίγκα: Υψηλό εμπόδιο για τον Ολυμπιακό

Ευρωλίγκα: Υψηλό εμπόδιο για τον Ολυμπιακό

Αντιμετωπίζει απόψε τη φορμαρισμένη Μπάγερν στο Μόναχο – Αύριο ο Παναθηναϊκός με Φενέρ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερο δύσκολος απ’ όσο μοιάζει με βάση την εικόνα του βαθμολογικού πίνακα είναι ο αποψινός (21.30) αγώνας του Ολυμπιακού με την Μπάγερν στο Μόναχο. Με ρεκόρ 5-2 έναντι του αντίστροφου 2-5 των Βαυαρών, οι «ερυθρόλευκοι» προβάλλουν μεν ως φαβορί, αλλά δεν πρόκειται να βρουν απέναντί τους την αναιμική ομάδα των πρώτων αγωνιστικών που έχανε παντού. Η Μπάγερν έχει βρει ρυθμό στις τελευταίες αγωνιστικές, έχει πανηγυρίσει δύο πολύ σημαντικές νίκες και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί την καλή της φόρμα για να ανέβει θέσεις στη βαθμολογία.

Πρόβλημα για τον Ολυμπιακό είναι και το ότι η προετοιμασία έγινε χωρίς τρεις περιφερειακούς παίκτες που ήταν με την εθνική μας ομάδα στο Βέλγιο. «Ο Παπανικολάου έπαιξε 38 λεπτά, ο Λαρεντζάκης πάνω από 30 και ο Λούντζης 20, σε ένα ματς που απαιτούσε μεγάλη ενέργεια και είχε πολλή ψυχολογική πίεση γιατί ήταν πολύ σημαντικό. Συνήθως μετά από τέτοια παιχνίδια πρέπει να χαλαρώνεις λίγο, αλλά τώρα πρέπει να παίξουν μέσα σε δύο μέρες απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, που είναι σε καλό momentum και έχει κερδίσει τα τελευταία παιχνίδια της», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Η Μπάγερν έχει βαθύ ρόστερ και ειδικά στην έδρα της βγάζει πολλή ενέργεια. Πάντα διεκδικεί το πρωτάθλημα στη Γερμανία, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι στα πλέι οφ. Είχαμε κι εμείς απουσίες στην προετοιμασία μας κι αυτό κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα».

Τα υπόλοιπα αποψινά παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής: 19.30 Εφές – Μπαρτσελόνα, 20.00 Ερυθρός Αστέρας – Βιλερμπάν, 21.30 Βίρτους Μπολόνια – Βαλένθια, 21.45 Ρεάλ – Αλμπα.

Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται αύριο (19.45) στην Πόλη κόντρα στην πρωτοπόρο (6-1 ρεκόρ) Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη και του Νικ Καλάθη, με τους Μπέικον, Γκουντάιτις να έχουν ξεπεράσει την ίωση που τους ταλαιπώρησε και να είναι ετοιμοπόλεμοι, όπως και οι Μποχωρίδης, Παν. Καλαϊτζάκης, οι οποίοι επέστρεψαν από την Εθνική χωρίς προβλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT