Δεν έπεισε η Εθνική στη Μάλτα

Γλίτωσε την ήττα στο 86΄ με τον Φούντα, που ισοφάρισε σε 2-2 στο χθεσινό φιλικό

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετεξεταστέα έμεινε η εθνική ομάδα στο χθεσινό τεστ με τη Μάλτα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναδείχθηκε ισόπαλο 2-2 με τη Μάλτα στη Βαλέτα, με τον Γκουστάβο Πογιέτ να δίνει την ευκαιρία σε πολλά νέα πρόσωπα, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το κακό αγωνιστικό πρόσωπο σε μεγάλο μέρος του αγώνα.

Η Εθνική ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, όμως η κατοχή της μπάλας ήταν εν μέρει ανούσια, καθώς δεν μπορούσε να διασπάσει την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων, που δεν πρέσαραν ψηλά αλλά περίμεναν την Εθνική μας στο δικό τους μισό. Η λύση ήρθε τελικά στο 39ο λεπτό, όταν ο Μπακασέτας με πολύ ωραίο σουτ έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα.

Η Μάλτα βγήκε από το «καβούκι» της στο δεύτερο ημίχρονο και ισοφάρισε στο 54΄ με τον Ντε Γκαμπριέλε.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 67΄ ο διαιτητής Αλέν Ντουριέ καταλόγισε, κακώς, πέναλτι στον Μπουχαλάκη και, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες, ο Τεουμά λίγο μετά έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ομως στο 67ο λεπτό, σε ακριβώς παρόμοια φάση, ο ρέφερι από το Λουξεμβούργο έχασε το στιγμιότυπο και αρνήθηκε την ίδια παράβαση στην Εθνική μας.

Στα τελευταία λεπτά η Ελλάδα έκλεισε ξανά στο μισό γήπεδο τη Μάλτα και τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 86ο λεπτό με πολύ ωραίο τελείωμα του Φούντα μέσα από την περιοχή. Μάλιστα λίγο έλειψε ο ίδιος να υπογράψει την ανατροπή στο 90΄, αλλά ο Μπονέλο, με τρομερή επέμβαση σε βολ-πλανέ, του στέρησε το γκολ.

Παρά την ισοπαλία στο τέλος, η Εθνική έδειξε να έχει πρόβλημα τόσο στο να βρει λύσεις σε πολύ κλειστές άμυνες όσο και στις επιστροφές στις γρήγορες αντεπιθέσεις των αντιπάλων της. Το επόμενο τεστ είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή με αντίπαλο την Ουγγαρία, στη Βουδαπέστη.

ΜΑΛΤΑ: Μπονέλο, Ζαν Μποργκ (80΄ Μιχάλεφ), Πέπε, Στιβ Μποργκ (46΄ Απάπ), Πολ Μπονγκ (80΄ Κρίστενσεν), Γκιγιομιέ, Τεουμά, Καμενζούλι, Ντίμεχ (80΄ Τζόουνς), Ντεγκαμπριέλ (80΄ Σαταριάνο), Τζόσεφ Μπονγκ (52΄ Κορμπαλάν).

ΕΛΛΑΔΑ: Πασχαλάκης, Ρότα, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (46΄ Κουλιεράκης), Γιαννούλης (80΄ Κυριακόπουλος), Σιώπης (80΄ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας (46΄ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Χατζηγιοβάνης, Πέλκας (67΄ Φούντας), Ιωαννίδης (67΄ Δουβίκας).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT