Μουντιάλ 2022: Ούτε Μέσι, ούτε Ρονάλντο – Αυτός είναι ο πιο ακριβός παίκτης του τουρνουά
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
μουντιάλ-2022-ούτε-μέσι-ούτε-ρονάλντο-α-562144153

Μουντιάλ 2022: Ούτε Μέσι, ούτε Ρονάλντο – Αυτός είναι ο πιο ακριβός παίκτης του τουρνουά

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Πρώτη και κυριότερη, το γεγονός ότι δεν διεξάγεται καλοκαιρινούς μήνες όπως έχουμε συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά… τέλη φθινοπώρου και χειμώνα. Τώρα, να σημειωθεί ότι εδώ έχετε το πρόγραμμα, τις ημερομηνίες, τους αγώνες και τα… πάντα για ολόκληρο το Μουντιάλ στο κινητό σας!

Στη Ντόχα λοιπόν, και στις άλλες πόλεις που θα λάβουν χώρα οι αγώνες των ομίλων, μόνο ανάλογες με την εποχή δεν είναι οι θερμοκρασίες, καθώς επικρατεί ζέστη.

Η δεύτερη ιδιαιτερότητα προκύπτει από τη χρηματιστηριακή αξία των παικτών που έχουν κληθεί στις ομάδες, αφού λείπουν από την κορυφή, δύο από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι.

Ούτε…. δεκάδα δεν πλησιάζουν οι δύο GOATs του παγκοσμίου ποδοσφαίρου!

Τετράδα με αξία που… ζαλίζει!

Όλοι όσοι παρακολουθούν τις… τάσεις του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια έχουν αντιληφθεί ότι τα ποσά έχουν ξεφύγει σε όλα τα επίπεδα. Είτε πρόκειται για ποσά που δαπανώνται για μεταγραφές ποδοσφαιριστών, είτε για αγορά ομάδων, χορηγίες κ.α.

Οι ποδοσφαιριστές που έχουν γίνει εν μέρει “προϊόντα” έχουν και μια χρηματιστηριακή αξία να τους ακολουθεί. Ο Κιλιάν Μπαμπέ είναι αυτή τη στιγμή ο ακριβότερος παίκτης που θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο και κοστίζει 160 εκ. ευρώ. Ο Γάλλος διεθνής έχει ήδη πανηγυρίσει ένα Μουντιάλ με τους “Τρικολόρ” το 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας. Ήταν και τότε εκ των πρωταγωνιστών της πορείας των Γάλλων προς την κορυφή. Αγωνίζεται στην Παρί Σεν Ζερμέν και έχει σκοράρει ήδη 19 τέρματα σε 20 συμμετοχές με τους Παριζιάνους.

Ο Βινίσιους Ζούνιορ είναι στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας με αξία 120 εκ. ευρώ και είναι έτοιμος για το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του. Από τους ακρογωνιαίους λίθους της εξαιρετικής πορείας της Ρεάλ Μαδρίτης πέρυσι, ο Βραζιλιάνος επιθετικός, με κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και του πρωταθλήματος Ισπανίας, έχει ωριμάσει ποδοσφαιρικά και βρίσκεται στο πικ της φόρμας και της καριέρας του. Έχει καταγράψει 10 γκολ σε 21 συμμετοχές φέτος με τη φανέλα των “Μερένγκες” σε όλες τις διοργανώσεις.

Την τετράδα των ποδοσφαιριστών με αξία άνω των 100 εκ. ευρώ, κλείνουν οι Φιλ Φόντεν και Τζαμάλ Μουσιάλα που κοστολογούνται στα 110 εκατομμύρια έκαστος. Ο πρώτος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ενδεκάδας της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα και δε θα μπορούσε να μην πράττει το ίδιο και ο Σάουθγκεϊτ στην εθνική Αγγλίας. Στα 22 του χρόνια, μεγαλωμένος στα τμήματα υποδομής των “Σίτιζενς”, έχει άριστη τεχνική κατάρτιση και μπορεί να…. διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα βρει απέναντί του.

Ίδια χαρακτηριστικά και ο δεύτερος, ο 19χρονος Μουσιάλα, που θα ενισχύσει την προσπάθεια της εθνικής Γερμανίας να επιστρέψει στα ψηλά στρώματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Έχει πάρει τη φανέλα βασικού… σπίτι του στη Μπάγερν Μονάχου, ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν τον εμπιστεύεται τυφλά στη δημιουργία των Βαυαρών. 10 γκολ ήδη στη σεζόν, σε 21 συμμετοχές.

Κατοστάρα με τριάδα… μέσων!

Ακολουθούν σε χρηματιστηριακή αξία τρεις χαρισματικοί μέσοι οι οποίοι αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο συλλόγων και θα λάμψουν επίσης με τις εθνικές τους ομάδες και στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ένας εξ αυτών είναι ο Πέδρο Γκονθάλεθ Λόπεθ! Ο κατά κόσμον… Πέδρι της Μπαρτσελόνα, μπήκε στην ενδεκάδα επί ημερών Κούμαν στους “Μπλαουγράνα” και… δεν ξαναβγήκε! Ο 19χρονος Ισπανός έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου χαφ και διακρίνεται για την τεχνική του και τα… πνευμόνια του, αφού δε σταματά να τρέχει. Με αυτόν θα ξεκινά η “Φούρια Ρόχα” στο Μουντιάλ.

Στα 100 εκ. ευρώ κοστολογείται και ο Φεδερίκο Βαλβέρδε της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ουρουγουανός μέσος, μπορεί να παίξει… παντού στο γήπεδο. Ακόμα και αν έχει μια θέση στον καταρτισμό της ενδεκάδας, είναι ικανός να πατήσει κάθε σημείο του χορταριού στο γήπεδο, αφού επίσης δε σταματά να τρέχει. Τα τελευταία δύο χρόνια με τον Κάρλο Αντσελότι στους “Μπλάνκος” έχει βάλει και το σκοράρισμα στο ρεπερτόριό του και είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος στην ενδεκάδα.

Ο τρίτος της παρέας των… 100άριδων είναι ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ. O 19χρονος Άγγλος είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος της “Βασίλισσας” και αποτελεί μήλον της έριδος για πολλές ευρωπαϊκές ομάδες. Αγωνίζεται στη Μπορούσια Ντόρτμουντ και ξεχωρίζει με την αστείρευτη ποιότητά του στη μεσαία γραμμή.

Τα… δύο Λιοντάρια και το Golden Boy

Τη δεκάδα των πιο ακριβών ποδοσφαιριστών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κλείνουν τρεις παίκτες με αξία στα 90 εκ. ευρώ. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είναι πολύ τυχερός καθώς εκτός από τους Φόντεν και Μπέλινγκχαμ, έχει στην ενδεκάδα των “Τριών Λιονταριών” τους Χάρι Κέιν και Μπουκαγιό Σάκα.

Ο πρώτος αγωνίζεται στην Τότεναμ και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς πρόκειται για έναν από τους καλύτερους σέντερ φορ στον πλανήτη. Τρομερή αίσθηση του γκολ, είναι πάντα στη σωστή θέση εντός περιοχής, ενώ η τεχνική του κατάρτιση και η σωματική δύναμη του επιτρέπουν να παίζει και μακριά από… το κουτί.

Ο Σάκα είναι εξτρέμ και δημιουργεί ουκ ολίγα προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες με τις κούρσες του και τη δημιουργία προς τέρψη των οπαδών της Άρσεναλ η οποία φιγουράρει στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.

Τέλος, δε θα μπορούσε να λείπει από τη σχετική λίστα το Golden Boy της χρονιάς. Ο λόγος για τον Πάμπλο Μαρτίν Πάεθ Γκαβίρα! Εντάξει, τον Γκάβι εννοούμε, ο οποίος στα 18 του χρόνια είναι βασικό στέλεχος της Μπαρτσελόνα του Τσάβι και έχει ήδη συμμετάσχει με τη “Φούρια Ρόχα” στο Final-4 του Nations League.

Για την… ιστορία αναφέρουμε ότι ο 35χρονος Λιονέλ Μέσι κοστολογείται στα 50 εκ. ευρώ και ο 37χρονος Κριστιάνο Ρονάλντο στα 20 εκατομμύρια.    

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT