Μουντιάλ 2022, Σενεγάλη – Ολλανδία 0-2: Πρεμιέρα με νίκη για τους «οράνιε»

Μουντιάλ 2022, Σενεγάλη – Ολλανδία 0-2: Πρεμιέρα με νίκη για τους «οράνιε»

Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ πήρε μία αγχωτική νίκη

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γκολ του Κόντι Γκάκπο στο 84′ και του Κλάασεν στις καθυστερήσεις, η Ολλανδία επιβλήθηκε με 2-0 της Σενεγάλης για την πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Μουντιάλ.

Ο αγώνας είχε καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά. Στο 4′ ο Μπέργκβαϊν δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να απειλήσει. Λίγο αργότερα η ομάδα του Αλίου Σισέ είχε δύο καλές στιγμές με τον Σισέ του Ολυμπιακού και τον Ντιά.

Οι «οράνιε» έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου στο 20ο λεπτό. Ο Ντε Γιονγκ βρέθηκε ολομόναχος προ του Μεντί αλλά καθυστέρησε πολύ με αποτέλεσμα να κοπεί από την αντίπαλη άμυνα.

Στο 25΄ο Σαρ συνέκλινε και σούταρε αλλά η προσπάθειά του κόντραρε. Οι παίκτες του Φαν Χάαλ είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις. Στο 40′ ο Μπέργκχοαυς σούταρε με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 53′ ο Φαν Ντάικ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 65ο λεπτό ο Νόπερτ έκανε σπουδαία επέμβαση σε προσπάθεια του Ντιά. 

Οι «οράνιε» δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Ο Γκάκπο έδωσε τη λύση για την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ στο 84ο λεπτό. Ο επιθετικός της Αϊντχόφεν πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ντε Γιονγκ και νίκησε τον Μεντί.

Λίγο αργότερα, ο Νόπερτ έδειξε τα αντανακλαστικά του σε προσπάθεια των Σενεγαλέζων. Οι τυπικά γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν την μπάλα αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Κλάασεν διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. 

Σενεγάλη (Σισέ): Ε. Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Σισέ, Ντιαλό (62′ Γιάκομπς), Ν. Μεντί, Ι. Γκέιγ, Κουγιατέ (74′ Α. Γκέιγ), Ντιατά (74′ Τζάκσον), Ντιά (69′ Σ. Ντιένγκ), Ι. Σαρ

Ολλανδία (Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Άκε, Μπλιντ, Φρ. ντε Γιονγκ, Χάκπο (90+4′ Ντε Ρον), Μπέρχαουζ (79′ Κόπμαϊνερς), Γιάνσεν (62′ Ντεπάι), Μπέρχβαϊν (79′ Κλάασεν)

 
 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT