Μουντιάλ 2022: Σοκ για την Αργεντινή

Ηχηρή ήττα από Σ. Αραβία με 2-1 – Επίδειξη δύναμης η Γαλλία, 4-1 την Αυστραλία

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σαουδική Αραβία σόκαρε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη έκπληξη –μέχρι στιγμής τουλάχιστον– στη διοργάνωση με «θύμα» την Αργεντινή του Μέσι. Η ομάδα του Ερβέ Ρενάρ νίκησε με 2-1 και έβαλε σε μπελάδες την «Αλμπισελέστε», που κινδυνεύει να αποχαιρετήσει πρόωρα το Κατάρ αφού ακολουθούν σαφώς πιο δύσκολα ματς με το Μεξικό και την Πολωνία.

Η Αργεντινή προηγήθηκε με πέναλτι του Μέσι μόλις στο 10ο λεπτό, όμως η Σαουδική Αραβία «απάντησε» στο δεύτερο ημίχρονο με τους Αλ Σεχρί (48΄) και Αλ Νταουσάρι (53΄), με τον δεύτερο μάλιστα να πετυχαίνει ένα καταπληκτικό γκολ. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την Αργεντινή έπειτα από τρία χρόνια και 36 παιχνίδια, με τα ΜΜΕ στη χώρα να κάνουν λόγο ακόμα και για «τραγωδία» και «κάζο», ενώ από την άλλη στη Σαουδική Αραβία κηρύχθηκε σήμερα αργία για να πανηγυριστεί η μεγάλη νίκη.

Στο άλλο ματς του ομίλου, Μεξικό και Πολωνία έμειναν στο 0-0, με τον Γκιγιέρμο Οτσόα να αποκρούει πέναλτι του Λεβαντόφσκι και να αναδεικνύεται στον MVP της αναμέτρησης. Ως μικρή έκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί και το 0-0 που πήρε η Τυνησία από τη Δανία, με τους παίκτες της δεύτερης ομάδας να κάνουν πράξη όσα είχαν προαναγγείλει και να παίζουν με εμφανίσεις που το σήμα είχε το ίδιο χρώμα με τη φανέλα και δεν ξεχώριζε, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανάθεση της διοργάνωσης στο Κατάρ.

Τέλος η Γαλλία, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, σκόρπισε με 4-1 την Αυστραλία, με τον Ζιρού να πετυχαίνει δύο γκολ (32΄, 71΄) και να πιάνει τον Ανρί στην πρώτη θέση των σκόρερ των «τρικολόρ» έχοντας από 51 τέρματα. Για την κάτοχο του τροπαίου σκόραραν ακόμα οι Ραμπιό (27΄) και Εμπαπέ (68΄). Οι Αυστραλοί είχαν ανοίξει το σκορ με τον Γκούντγουιν στο 9ο λεπτό.

Λευκές ισοπαλίες για Μεξικό – Πολωνία και Δανία – Τυνησία – Σέντρα σήμερα για Ισπανία, Γερμανία, Βέλγιο.

Με τέσσερα ματς συνεχίζεται σήμερα το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το πρόγραμμα ξεκινάει με την αναμέτρηση του Μαρόκου με τη φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης Κροατία, ενώ στη συνέχεια η Γερμανία αντιμετωπίζει την Ιαπωνία. Ο Χάνσι Φλικ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Λιρόι Σανέ. Επίσης παίζουν η Ισπανία με την Κόστα Ρίκα και το Βέλγιο με τον Καναδά.

Αλυτο πρόβλημα ο ΑΝΤ1+

Οσον αφορά τις μεταδόσεις, και χθες παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα στην πλατφόρμα του ΑΝΤ1+, με αποτέλεσμα τα παιχνίδια να μεταφερθούν στο ελεύθερο κανάλι. Μέχρι αργά το βράδυ ήταν έντονη η φημολογία ότι το εγχείρημα μάλλον απέτυχε και πως όλες οι αναμετρήσεις θα μεταδίδονται στο εξής από τον ΑΝΤ1 και ίσως από το TV Μακεδονία. Αυτό που απομένει πλέον είναι η επίσημη τοποθέτηση του ομίλου τόσο για το τηλεοπτικό μέλλον του τουρνουά όσο και για το τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη πληρώσει συνδρομή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT