Μουντιάλ 2022: Οι «μικροί» αντιστέκονται

Μουντιάλ 2022: Οι «μικροί» αντιστέκονται

Μεγάλη νίκη του Ιράν επί της Ουαλλίας – «Ορθιο» το Εκουαδόρ με Ολλανδία

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την εξαιρετική εμφάνισή του στο β΄ ημίχρονο, το Κατάρ είναι η πρώτη ομάδα που αποκλείστηκε και μαθηματικά από τη φάση των «16» του Π.Κ., καθώς η ήττα του με 3-1 από τη Σενεγάλη συνδυάστηκε με το ισόπαλο 1-1 στο παιχνίδι Ολλανδίας – Εκουαδόρ, που αφήνει τρεις ομάδες να διεκδικούν τις δύο πρώτες θέσεις του Α΄ Ομίλου.

Η Σενεγάλη προηγήθηκε 2-0 (41΄ Ντιά, 48΄ Ντιεντιού) και αγχώθηκε με το γκολ του Μουντάρι στο 78΄ μόνο για 6 λεπτά, μέχρι ο Ντιένγκ να πετύχει το 3-1 στο 84΄. Το σπουδαίο παιχνίδι του ομίλου έγινε αργότερα, όπου η Ολλανδία προηγήθηκε με τον Χάπκο στο 6΄ και μετά… εξαφανίστηκε!

Το Εκουαδόρ τη «βομβάρδισε» (13-2 οι τελικές), πέτυχε γκολ στο 45+3 που δεν μέτρησε, παρότι ο Εστουπινιάν καλυπτόταν (θεωρήθηκε ότι ο εκτεθειμένος Πορόσο επηρέαζε τη φάση), σκόραρε στο 49΄ με τον (πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης με 3 τέρματα) Βαλένσια που έγινε ο 4ος παίκτης με 6 συνεχόμενα γκολ σε Μουντιάλ, είχε δοκάρι στο 59΄ με τον Πλάτα και άγγιξε μια ανατροπή που την άξιζε.

Στον Β΄ Ομιλο, η νίκη του Ιράν ήλθε με δύο γκολ στις καθυστερήσεις και σκόρερ τους Τσεσμί στο 90+8 και Ρεζαϊάν στο 90+11. Η αντίδραση των Ιρανών μετά το βαρύ 6-2 από την Αγγλία ήταν για πολλούς μη αναμενόμενη, αλλά το τελικό 2-0 ήταν δίκαιο και δεν οφείλεται στο ότι έπαιξαν με παίκτη παραπάνω μετά το 87΄ λόγω αποβολής του τερματοφύλακα των Ουαλλών, Χένεσι.

Αποδοκιμάστηκε από το κοινό ο ιρανικός ύμνος – Μυρίζει «μπαρούτι» η αναμέτρηση της Αργεντινής με το Μεξικό.

Το Ιράν ήταν καλύτερο, είχε μια τεράστια χαμένη ευκαιρία με δύο δοκάρια, συν μια εκπληκτική απόκρουση του Χένεσι στην ίδια φάση στο 52΄ και απείλησε περισσότερο απ’ όσο απειλήθηκε. Οι Μοχαμαντί και Χατζισαφί της ΑΕΚ έπαιξαν ξανά βασικοί, ενώ ο Ανσαριφάρντ μπήκε στο 68΄, έδωσε ασίστ και έγραψε ιστορία παίζοντας σε 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτή τη φορά οι παίκτες του Ιράν τραγούδησαν τον εθνικό τους ύμνο, την ώρα που αρκετοί συμπατριώτες τους αποδοκίμαζαν διαμαρτυρόμενοι για τη μεταχείριση των γυναικών στη χώρα τους.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής του Γ΄ και του Δ΄ ομίλου, με ένα εξ αυτών να έχει ξεκινήσει αρκετές ώρες νωρίτερα εκτός αγωνιστικού χώρου!

Αργεντινοί και Μεξικανοί μετρούν αρκετούς τραυματίες έπειτα από αψιμαχίες και συμπλοκές τους στην Ντόχα για λόγους που ξέφυγαν από τα πλαίσια μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης. Ολα ξεκίνησαν με αφορμή το προκλητικό σύνθημα των Μεξικανών, «στις Μαλβίνες μιλάνε αγγλικά», όπου Μαλβίνες είναι τα νησιά Φόκλαντς που η διεκδίκησή τους πριν τέσσερις δεκαετίες προκάλεσε πόλεμο με τη Μεγάλη Βρετανία, με βαρύ φόρο αίματος για τους Αργεντινούς.

Το πρόγραμμα: 12.00 Τυνησία – Αυστραλία, 15.00 Πολωνία – Σαουδική Αραβία, 18.00 Γαλλία – Δανία, 21.00 Αργεντινή – Μεξικό. Η βαθμολογία: Γ΄ Ομιλος: Σαουδική Αραβία 3, Πολωνία 1, Μεξικό 1, Αργεντινή 0, Δ΄ Ομιλος: Γαλλία 3, Τυνησία 1, Δανία 1, Αυστραλία 0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT