Μουντιάλ 2022, Νότια Κορέα – Γκάνα 2-3: Ελπίζουν σε πρόκριση οι Αφρικανοί

Μουντιάλ 2022, Νότια Κορέα – Γκάνα 2-3: Ελπίζουν σε πρόκριση οι Αφρικανοί

Η Γκάνα επιβλήθηκε με 3-2 της Νότιας Κορέας για τον όγδοο όμιλο του Μουντιάλ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γκάνα επιβλήθηκε με 3-2 της Νότιας Κορέας για τον όγδοο όμιλο του Μουντιάλ. Η ομάδα του Ότο Άντο διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση στη νοκ άουτ φάση.

Οι Αφρικανοί έχουν 3 βαθμούς και ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στον όμιλο απέναντι στην Ουρουγουάη. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο έμεινε στον 1 βαθμό και αντιμετωπίζει την Πορτογαλία την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του ομίλου.

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο πήρε τα ηνία του αγώνα στο ξεκίνημα. Η Νότια Κορέα κέρδισε πολλά κόρνερ στο πρώτο τέταρτο, χωρίς όμως να αξιοποιήσει την υπεροχή της και να απειλήσουν ουσιαστικά.

Η Γκάνα κατάφερε να αιφνιδιάσει την αντίπαλό της στο 24ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Σαλισού πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κιμ. 

Οι Κορεάτες έμοιαζαν χαμένοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο μετά το γκολ που δέχθηκαν. Στο 34′ οι παίκτες του Ότο Άντο κυκλοφόρησαν υπέροχα την μπάλα, ο Τζόρνταν Αγιού έβγαλε πολύ όμορφη σέντρα και ο Κούντους με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της Γκάνας.

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 53′ ο Ζίγκι έκανε τεράστια επέμβαση σε κεφαλιά του Τσο. 

Η Νότια Κορέα ισοφάρισε σε 2-2 με δύο γκολ του Τσο με το κεφάλι στο 58ο και το 60ό λεπτό. Ο αγώνας είχε «ανάψει» για τα καλά.

 
 
Η ομάδα του Ότο Άντο σημείωσε τρίτο γκολ στο 68ο λεπτό. Μετά από σέντρα από τα αριστερά, ο Ινιάκι Γουίλιαμς έκανε το «τσαφ» και η μπάλα έφτασε στον Κούντους που με κοντινό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.
 

Στο 75ο λεπτό ο Ζιγκί έκανε σπουδαία επέμβαση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λι. Στο 84ο λεπτό ο Τζι-Σουνγκ σούταρε μέσα από τη μικρή περιοχή αλλά η προσπάθειά του έφυγε πάνω από τα δοκάρια. 

Οι Ασιάτες άσκησαν μεγάλη πίεση στις καθυστερήσεις του αγώνα. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο κυνήγησε το γκολ αλλά οι προσπάθειες των Τσο και Κιμ δεν βρήκαν στόχο. 

Νότια Κορέα (Μπέντο): Κιμ Σέουνγκ Τζου, Μουν Χουάν Κιμ, Κιμ Μιν Τζάε (90+2′ Κουόν), Κιμ Γιουνγκ Γκουόν, Κιμ Τζιν Σου, Γιουνγκ (79′ Ουί Τζο), Χουάνγκ Ιν Μπέομ, Κουόν, Γεόνγκ (46′ Να), Σον, Τσο.

Γκάνα (Άντο): Ζιγκί, Λάμπτεϊ (79′ Οντόι), Αμαρτέι, Σαλισού, Μενσά (88′ Μπάμπα Ράχμαν), Αμπντούλ Σαμέντ, Παρτέι, Κούντους (83′ Τζικού), Τζ. Αγιού (79′ Σουλεμανά), Α. Αγιού (78′ Κιερέ), Γουίλιαμς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT