Μουντιάλ 2022, Βραζιλία – Ελβετία 1-0: Ο Κασεμίρο έλυσε τον γόρδιο δεσμό

Μουντιάλ 2022, Βραζιλία – Ελβετία 1-0: Ο Κασεμίρο έλυσε τον γόρδιο δεσμό

Η ομάδα του Τίτε έκανε το δύο στα δύο και προκρίθηκε στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γκολ του Κασεμίρο στο 83′ η Βραζιλία επιβλήθηκε με 1-0 της Ελβετίας για τον έβδομο όμιλο του Μουντιάλ. Η ομάδα του Τίτε έκανε το δύο στα δύο και προκρίθηκε στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης. 

Η Βραζιλία, που παρατάχθηκε χωρίς τον Νεϊμάρ, δυσκολεύθηκε αφάνταστα από την άμυνα της Ελβετίας. Η «σελεσάο» έφτασε τους 6 βαθμούς και ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στον όμιλο απέναντι στο Καμερούν. Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν αντιμετωπίζει την Σερβία.

Η ομάδα του Τίτε είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 12ο λεπτό. Ο Ριτσάρλισον γύρισε την μπάλα αλλά ο Βινίσιους κόπηκε από την αντίπαλη άμυνα.

Οι Βραζιλιάνοι δυσκολεύονταν να βρουν χώρους και να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της ομάδας του Μουράτ Γιακίν. Είναι ενδεικτικό ότι οι τυπικά γηπεδούχοι απείλησαν ελάχιστα το πρώτο 20λεπτο.

Η «σελεσάο» είχε νέα μεγάλη στιγμή στο 27ο λεπτό. Ο Βινίσιους έγινε αποδέκτης της μπάλας αλλά ο Ζόμερ έκανε σωτήρια επέμβαση. Ο τερματοφύλακας των Ελβετών μπλόκαρε και το σουτ του Ραφίνια, λίγο αργότερα. 

Οι Ελβετοί μπήκαν φουριόζοι στο δεύτερο ημίχρονο. Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν μία καλή στιγμή στο 53′ αλλά ο Σίλβα έδιωξε ένα γύρισμα του Βίντμερ. 

Στο 56′ ο Ριτσάρλισον δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας μετά από σέντρα του Βινίσιους. Στο 64′ ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης σκόραρε μετά από ωραία κάθετη μπαλιά του Κασεμίρο. Το γκολ ακυρώθηκε αφού στο ξεκίνημα της φάσης ο Ριτσάρλισον ήταν οφσάιντ. 

Η ομάδα του Τίτε ενέτεινε την πίεσή της στην εστία του Ζόμερ. Η Βραζιλία έψαξε το γκολ κυρίως από στημένες φάσεις, αφού η άμυνα των Ελβετών ήταν καλά οργανωμένη. 

Η «σελεσάο» πήρε το προβάδισμα με ένα τρομερό σουτ του Κασεμίρο στο 83′ ύστερα από πάσα του Ροδρίγο. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Βινίσιους έδωσε την μπάλα στον Ροδρίγο αλλά το σουτ του τελευταίου κόντρα πάνω στον Ακάντζι. 

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Μιλιτάο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ Σάντρο, Πακετά (46′ Ροντρίγκο), Κασεμίρο, Φρεντ (58′ Μπρούνο Γκιμαράες), Ραφίνια (72′ Άντονι), Βινίσιους, Ρισάρλισον (72′ Ζεζούς).

Ελβετία (Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τζάκα, Σόου (76′ Εμπισέρ), Βάργκας, Ρίντερ, Εμπολό (76′ Σεφέροβιτς).

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT