Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία – Ουρουγουάη 2-0: «Σφράγισαν» την πρόκριση οι Ίβηρες

Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία – Ουρουγουάη 2-0: «Σφράγισαν» την πρόκριση οι Ίβηρες

Η Πορτογαλία επιβλήθηκε με 2-0 της Ουρουγουάης για τον όγδοο όμιλο και προκρίθηκε στη νοκ άουτ φάση του Μουντιάλ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πορτογαλία επιβλήθηκε με 2-0 της Ουρουγουάης για τον όγδοο όμιλο και προκρίθηκε στη νοκ άουτ φάση του Μουντιάλ. Οι Ίβηρες έκαναν το δύο στα δύο και με έξι βαθμούς είναι τρίτη χρονικά ομάδα, μετά τη Γαλλία και τη Βραζιλία, που πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «16» της διοργάνωσης του Κατάρ.

Η «σελέστε» είχε την πρώτη καλή στιγμή στον στο 3’ με τον Ολιβέιρα. Οι Ίβηρες απάντησαν με βολέ του Καρβάλιο μετά από πάσα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι Ουρουγουανοί έμπαιναν πολύ δυνατά στις φάσεις. Στο 16ο λεπτό ο Φέλιξ σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Ο αγώνας εξελισσόταν με σχετικά αργό ρυθμό μα τις φάσεις να γίνονται με το σταγονόμετρο μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο 33ο λεπτό ο Μπεντανκούρ έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, πέρασε τρεις αντίπαλους αμυντικούς αλλά το πλασέ του κατέληξε πάνω στον Ντιόγκο Κόστα. Τρία λεπτά αργότερα, η Ουρουγουάη απείλησε και στη συνέχεια ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέβασε την μπάλα αλλά ο Ροσέτ του έκλεισε το οπτικό πεδίο και στη συνέχεια ο Γοδίν απομάκρυνε.

Στο 48’ ο αγώνας διακόπηκε για λίγα λεπτά αφού ένα φίλαθλος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας στα χέρια του μία σημαία ΛΟΑΤΚΙ. Στην μπροστινή όψη της μπλούζας που φορούσε έγραφε «σώστε την Ουκρανία» και στην πίσω «σεβασμός στις γυναίκες του Ιράν».

Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία – Ουρουγουάη 2-0: «Σφράγισαν» την πρόκριση οι Ίβηρες-1
Φωτ: AP Photo/Darko Vojinovic

Στο 52ο λεπτό οι Ίβηρες έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ζοάο Φέλιξ. Στο 54’ ο Μπρούνο Φερνάντες σήκωσε την μπάλα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε στην πορεία της και την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Το γκολ χρεώθηκε στον μέσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στο 65΄ο Ολιβέιρα πήρε την κεφαλιά αλλά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ. Η Ουρουγουάη έφτασε κοντά στο γκολ στο 75’ όταν είχε δοκάρι σε προσπάθεια του Μάξι Γκόμες.

Η «σελέστε» είχε δύο πολύ μεγάλες στιγμές στο 78΄με τον Σουάρεζ και στο 79’ με τον Ντιόγκο Κόστα να μπλοκάρει την μπάλα πριν ο Ντε Αρασκέτα γίνει επικίνδυνος. Στο 90’ η Πορτογαλία κέρδισε πέναλτι για χέρι του Χιμένεζ μέσα στην περιοχή. Ο Μπρούνο Φερνάντες ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0 «σφραγίζοντας» τη νίκη για την Πορτογαλία.

Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε δοκάρι στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Νούνο Μέντες (42’ Γκερέιρο), Ρούμπεν Νέβες (69’ Ράφαελ Λεάο), Ουίλιαμ Καρβάλιο (82’ Παλίνια), Μπερνάρντο Σίλβα, Ζοάο Φέλιξ (82’ Ματέους Νούνιες), Μπρούνο Φερνάντες, Κριστιάνο Ρονάλντο (82’ Γκονζάλο Ράμος).

Ουρουγουάη (Ντιέγκο Αλόνσο): Ροσέτ, Βαρέλα, Χιμένες, Γοδίν (62’ Πελίστρι), Κοάτες, Ολιβέρα (86’ Βίνια), Μπετανκούρ, Βαλβέρδε, Βεσίνο (62’ Ντε Αρασκαέτα), Νούνιες (72’ Γκόμες), Καβάνι (72’ Γκόμες).

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT