Μουντιάλ 2022: Ακόμη δύο εισιτήρια για «16»

Μουντιάλ 2022: Ακόμη δύο εισιτήρια για «16»

Μετά τη Γαλλία πήραν την πρόκριση και η Βραζιλία με την Πορτογαλία

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χέρι χέρι προκρίθηκαν και μαθηματικά από τη 2η αγωνιστική των ομίλων Πορτογαλία και Βραζιλία έπειτα από αγχωτικές νίκες που πέτυχαν, η πρώτη επί της Ουρουγουάης με 2-0 και η δεύτερη επί της Ελβετίας με 1-0.

Η 2η θέση παραμένει ανοικτή και στους δύο ομίλους, με τις υπόλοιπες έξι ομάδες να είναι στο κόλπο της πρόκρισης, άλλες με διακριτό πλεονέκτημα και άλλες κυνηγώντας ένα θαύμα.

Χωρίς τον τραυματία Νεϊμάρ η Βραζιλία φλέρταρε επικίνδυνα με την ισοπαλία απέναντι στην Ελβετία, μία από τις ελάχιστες ομάδες παγκοσμίως που δεν είχε νικήσει ποτέ, μέχρι να λύσει ο Κασεμίρο τον γόρδιο δεσμό με ένα υπέροχο σουτ στο 83΄. Η Ελβετία βραχυκύκλωσε τη «σελεσάο» στο α΄ ημίχρονο, δέχθηκε μεγάλη πίεση στο β΄ μέρος και λύγισε στο τέλος, αφού στο 64΄ σωστά δεν μέτρησε γκολ του Βινίσιους για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Και ενώ η Βραζιλία προκρίθηκε με αγχωτικό τρόπο, η Σερβία κλώτσησε μέσα σε ένα τρίλεπτο όλο το γάλα της καρδάρας, βάζοντας με το ισόπαλο 3-3 κόντρα στο Καμερούν σε μεγάλο κίνδυνο την πρόκριση.

Οι «πλάβι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το γκολ του Καστελετό στο 39΄, απάντησαν με δύο απανωτά γκολ στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου από τους Πάβλοβιτς και Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (το δεύτερο με ασίστ του Ζίβκοβιτς), αλλά εκεί που όλα έμοιαζαν να έχουν κριθεί με το 3-1 από τον Μίτροβιτς στο 53΄ πάλι με ασίστ του άσου του ΠΑΟΚ τα «λιοντάρια» ανταπέδωσαν με το ίδιο νόμισμα.

Ματς-θρίλερ τα Καμερούν – Σερβία και Ν. Κορέα – Γκάνα – Σέντρα από σήμερα στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Με σκόρερ τους Αμπουμπακάρ στο 63΄ και Τσούπο Μόντινγκ στο 66΄ ισοφάρισαν σε 3-3, άντεξαν στην πίεση, έσπασαν ένα σερί επτά συνεχόμενων ηττών σε Π.Κ. και πάνε για το θαύμα κόντρα στη Βραζιλία!

Δραματικό χαρακτήρα με ανατροπή και πολλά γκολ είχε και το πρώτο από τα δύο ματς του Η΄ ομίλου, με τη διαφορά ότι η Ν. Κορέα δεν κατάφερε να πάρει κάτι βαθμολογικά, παρότι ισοφάρισε και αυτή σε 2-2 (58΄, 61΄ Τσο), έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0 (24΄ Σαλισού, 34΄ Κούντου).

Η Γκάνα ξεπέρασε το σοκ, πήρε ξανά προβάδισμα με τον Κούντου στο 69΄ και κράτησε την πολύτιμη νίκη παρά το σφυροκόπημα που δέχθηκε στο τελευταίο ημίωρο. Οι τελικές προσπάθειες ήταν 22-6 για τη Ν. Κορέα, με την οποία αγωνίστηκαν ξανά οι δύο Χουάνγκ του Ολυμπιακού.

Το 2-0 της νίκης της Πορτογαλίας επί της Ουρουγουάης δεν λέει όλη την αλήθεια. Επειτα από ένα πολύ κακό α΄ ημίχρονο, ο ρυθμός άνοιξε μετά το γκολ του Μπρούνο Φερνάντες στο 54΄, όταν οι Ουρουγουανοί ρίσκαραν και άγγιξαν την ισοφάριση με το δοκάρι του Γκόμες στο 75΄ και σε άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες.

Ο Μπρούνο Φερνάντες με πέναλτι στο 90΄+4΄ «κλείδωσε» τη νίκη και θα πετύχαινε χατ τρικ αν δεν σημάδευε το δοκάρι στο 90΄+7΄!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT