Μουντιάλ 2022: Ένταση με Ιρανό δημοσιογράφο στη συνέντευξη Τύπου του Ιράν – ΗΠΑ (βίντεο)

Μουντιάλ 2022: Ένταση με Ιρανό δημοσιογράφο στη συνέντευξη Τύπου του Ιράν – ΗΠΑ (βίντεο)

«Πώς αισθάνεσαι που εκπροσωπείς μια χώρα ρατσιστών;», ρώτησε ο δημοσιογράφος έναν Αμερικανό διεθνή

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ιράν κοντράρεται με τις ΗΠΑ, σε μία από τις πιο ιδιαίτερες αναμετρήσεις της τρίτης αγωνιστικής του Μουντιάλ. Ο αγώνας, εκτός από το μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, έχει και εξωαγωνιστικό παρασκήνιο λόγω των σχέσεων των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Τάιλερ Άνταμς πρόφερε λάθος το όνομα του Ιράν αφού το είπε Αϊράν. Ένας δημοσιογράφος από τη χώρα της Ασίας του ζήτησε να διορθώσει το λάθος του και στη συνέχεια τον ρώτησε πώς αισθάνεται που εκπροσωπεί μία χώρα ρατσιστών.

Ο ποδοσφαιριστής ζήτησε συγγνώμη. Στη συνέχεια ανέφερε πως «υπάρχουν διακρίσεις όπου και να πας. Ένα πράγμα που έμαθα, ειδικά στα χρόνια μου στο εξωτερικό που έπρεπε να ταιριάζω σε κουλτούρες είναι πως στις ΗΠΑ κάνουμε πρόοδο κάθε μέρα. Μεγάλωσα σε μία λευκή οικογένεια με προφανώς Αφροαμερικανικές καταβολές.

Έτσι πήρα πράγματα από διαφορετικές κουλτούρες και ήταν πιο εύκολο να τις καταλάβω. Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να το κάνουν και φυσικά χρειάζεται χρόνο σε κάποιους να το καταλάβουν. Μέσα από την εκπαίδευση, η οποία είναι πολύ σημαντική. Όπως εσύ με δίδαξες πώς προφέρεται σωστά το όνομα της χώρας σου. Είναι μία εξελικτική διαδικασία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT