Μουντιάλ 2022, Εκουαδόρ – Σενεγάλη 1-2: Πρόκριση για τους Αφρικανούς

Μουντιάλ 2022, Εκουαδόρ – Σενεγάλη 1-2: Πρόκριση για τους Αφρικανούς

Η Σενεγάλη επιβλήθηκε με 2-1 του Εκουαδόρ και προκρίθηκε στη νοκ άουτ φάση του Μουντιάλ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σενεγάλη επιβλήθηκε με 2-1 του Εκουαδόρ και προκρίθηκε στη νοκ άουτ φάση του Μουντιάλ. Η νικήτρια του Copa Africa, που αγωνίζεται χωρίς τον Σαντιό Μανέ, θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου.

Οι Αφρικανοί μπήκαν δυνατά στο ματς και είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Γκέιγ στο τρίτο λεπτό. Στο 8′ ο Σαμπαλί έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Ντιά αλλά ο τελευταίος αστόχησε σε τετ α τετ με τον Γκαλίνδες. 

Η ομάδα του Αλιού Σισέ κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο. Οι Αφρικανοί έχασαν σημαντικές φάσεις με το Εκουαδόρ να μην μπορεί να κάνει τελική προσπάθεια. 

Στο 42′ η Σενεγάλη κέρδισε πέναλτι. Ο Σαρ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0 ενώ έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του. 

Το Εκουαδόρ μπήκε αποφασιστικά στο δεύτερο ημίχρονο. Οι τυπικά γηπεδούχοι απείλησαν στο 49′ με την πρώτη τους τελική εντός και στο 53ο λεπτό. 

Στο 57′ ο Μεντί μπλόκαρε κεφαλιά του Εστράδα. Στο 68′ ο Καϊσέδο σκόραρε μετά από εκτέλεση κόρνερ και έκανε το 1-1 δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ομάδα του. 

Το προβάδισμα της ομάδας του Άλφαρο δεν κράτησε πολύ αφού στο 70′ η Σενεγάλη προηγήθηκε ξανά με γκολ του Κουλιμπαλί. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του αμυντικού της Τσέλσι με τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας.

Στο 76′ ο Μεντί μπλόκαρε ένα γύρισμα του Πλάτα. Το Εκουαδόρ πίεζε ψηλά για το γκολ της πρόκρισης αλλά οι Αφρικανοί έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση.  

Εκουαδόρ (Αλφάρο): Γκαλίδες, Πρεσιάδο (85′ Πορόσο), Τόρες, Ινκαπιέ, Εστουπινιάν, Φράνκο (46′ Σαρμιέντο), Γκρουέσο (46′ Σιφουέντες), Καϊσέδο, Πλάτα, Εστράδα (64′ Ρεάσκο), Βαλένσια

Σενεγάλη (Σισέ): Ε. Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Γιάκομπς, Σις (75′ Ν. Μεντί), Π. Γκέιγ, Ι. Εντιάιγ (75′ Ντιένγκ), Ι. Γκέιγ, Ι. Σαρ, Ντια (90+5′ Σισέ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT