Μουντιάλ 2022: Βραδιά-θρίλερ στον Γ΄ όμιλο

Μουντιάλ 2022: Βραδιά-θρίλερ στον Γ΄ όμιλο

Στα τελευταία λεπτά η Πολωνία εξασφάλισε την πρόκριση αντί του Μεξικού

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αργεντινή είναι εδώ. Μπορεί να ξεκίνησε σε αυτό το Μουντιάλ με ήττα-σοκ από τη Σαουδική Αραβία, όμως από χθες το βράδυ είναι πανηγυρικά στους «16» της διοργάνωσης, καθώς επικράτησε με 2-0 της Πολωνίας σε ένα ματς που από την αρχή μέχρι το τέλος είχε τον απόλυτο έλεγχο. Στα αξιοσημείωτα το χαμένο πέναλτι του Μέσι λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (απέκρουσε ο Σέζνι). Την Αργεντινή θα ακολουθήσει στην επόμενη φάση η Πολωνία, που παρά την ήττα πέρασε ως δεύτερη χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων από το Μεξικό, που νίκησε με 2-1 τη Σαουδική Αραβία, αλλά αυτό δεν του αρκούσε καθώς ήθελε τουλάχιστον άλλο ένα γκολ. Μάλιστα μέχρι το 90ό λεπτό των δύο αγώνων οι Πολωνοί έπαιρναν το εισιτήριο χάρη στο fair play, καθώς είχαν δύο λιγότερες κίτρινες κάρτες από τους Μεξικανούς (σε όλα τα άλλα κριτήρια υπήρχε απόλυτη ισορροπία), όμως το τέρμα που πέτυχε η Σαουδική Αραβία στις καθυστερήσεις ξεδιάλυνε το τοπίο.

Στους «16» η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία που νίκησε με 1-0 τη Δανία και πήρε τη 2η θέση του 4ου ομίλου σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στη διοργάνωση, ενώ η Πολωνία έπεσε πάνω στη Γαλλία που γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Τυνησία, σε ένα ματς πάντως που ήταν βαθμολογικά αδιάφορη και έπαιξε με πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Οσον αφορά τα σημερινά ματς, τόσο στον 5ο όσο και στον 6ο όμιλο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμα και να μείνουν εκτός ομάδες όπως η Γερμανία και το Βέλγιο.

Πρώτη η Αργεντινή, παίζει με τη μαχητική Αυστραλία στους «16» – Γαλλία – Πολωνία το άλλο ζευγάρι που βγήκε χθες.

Συγκεκριμένα, για το πέμπτο γκρουπ η Ισπανία παίζει με την Ιαπωνία και η Γερμανία με την Κόστα Ρίκα. Στο πιο απλό σενάριο, αν τα φαβορί επικρατήσουν περνούν μαζί στην επόμενη φάση, όμως τόσο η Ιαπωνία όσο και η Κόστα Ρίκα μπορούν να διεκδικήσουν το δικό τους δικαίωμα στο όνειρο, με τους δεύτερους πάντως να «κουβαλούν» και το βάρος των επτά γκολ που δέχτηκαν από την Ισπανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αναμέτρηση Κόστα Ρίκα – Γερμανία η Στεφανί Φραπάρ γράφει Ιστορία, καθώς θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα διευθύνει αγώνα Μουντιάλ ανδρών. Η 38χρονη Γαλλίδα θα πλαισιωθεί επίσης από δύο γυναίκες, καθώς βοηθοί της θα είναι η Σαλίμα Μουκανσάγκα από τη Ρουάντα και η Γιοσίμι Ιαμάστα από την Ιαπωνία.

Στο έκτο γκρουπ ο Καναδάς, που έχει ήδη αποκλειστεί, παίζει με το Μαρόκο που προκρίνεται ακόμα και με ισοπαλία, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να βρεθεί στους «16» ακόμα και σε περίπτωση ήττας. Στο άλλο ματς συγκρούονται η Κροατία με το Βέλγιο. Οι Κροάτες περνούν και με ισοπαλία, ενώ το Βέλγιο θέλει μόνο νίκη για να βρεθεί στους «16», καθώς σε περίπτωση ισοπαλίας θέλει ήττα του Μαρόκου από τον Καναδά με 4 γκολ διαφορά.

Συνοπτικά τα πρώτα 4 ζευγάρια των «16»: Ολλανδία – ΗΠΑ (3/12), Αργεντινή – Αυστραλία (3/12), Γαλλία – Πολωνία (4/12) και Αγγλία – Σενεγάλη (4/12).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT