Μουντιάλ 2022: Ολονύκτιο πανηγύρι για την πρόκριση της Αργεντινής στο… Μπανγκλαντές (βίντεο)

Μουντιάλ 2022: Ολονύκτιο πανηγύρι για την πρόκριση της Αργεντινής στο… Μπανγκλαντές (βίντεο)

Η αργεντίνικη τηλεόραση διέκοψε την προβολή πανηγυρισμών στο Μπουένος Άιρες για να συνδεθεί με την Ντάκα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ψυχή τους γιόρτασαν για πολλές ώρες μέσα στη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη τη νίκη-πρόκριση της Αργεντινής επί της Πολωνίας χιλιάδες κάτοικοι του Μπανγκλαντές, προκαλώντας απορίες ακόμη και στους ίδιους τους Αργεντινούς με τις εικόνες που διέσχισαν τον Ατλαντικό κι έδειχναν εξίσου ενθουσιώδεις πανηγυρισμούς στην Ντάκα με αυτούς στο Μπουένος Άιρες.

Όχι, δεν έχουν… προηγούμενα με την Πολωνία οι κάτοικοι του Μπανγκλαντές. Έχουν όμως ανάγκη να ταυτιστούν με κάποια από τις ομάδες που πλημμυρίζουν τους τηλεοπτικούς τους δέκτες με ποδόσφαιρο κορυφαίας ποιότητας, τέτοιας που η χώρα της Ασίας δεν είχε απολαύσει ποτέ της εντός συνόρων.

Το ποδόσφαιρο μπορεί να έρχεται δεύτερο σε δημοφιλία στην πρώην βρετανική αποικία αυτή στις Ινδίες, όμως έχει εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς που ακολουθούν με λατρεία τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, και στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν κρύβουν τις προτιμήσεις τους για τις ξένες εθνικές ομάδες.

Έτσι το βράδυ της Τετάρτης, μετά την άνετη νίκη της παρέας του Λιονέλ Μέσι με 2-0 επί της Πολωνίας, που σήμανε την κατάκτηση της κορυφής του ομίλου από την Αργεντινή, ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους των μεγαλουπόλεων του Μπανγκλαντές χιλιάδες κάτοικοι με φανέλες και σημαίες της Αργεντινής, επευφημώντας στη δική τους γλώσσα τον Μέσι και τους λοιπούς Αργεντινούς διεθνείς.

Μόνο στην πλατεία του Πανεπιστημίου της Ντάκα υπολογίζεται ότι είχαν συγκεντρωθεί περί τους 12.000 ανθρώπους για να παρακολουθήσουν από τρεις γιγαντοοθόνες τον αγώνα της Πολωνίας με την Αργεντινή, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το μεγάλο αυτό πανεπιστήμιο φέρεται να αποτελεί τον πυρήνα των οπαδών της εθνικής Αργεντινής στο Μπανγκλαντές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τηλεοπτικά κανάλια της Αργεντινής διέκοψαν προσωρινά τις απευθείας συνδέσεις με τους πανηγυρισμούς στο κέντρο του Μπουένος Άιρες, στον περίφημο Οβελίσκο, για να συνδεθούν με την Ντάκα που την ίδια ώρα αντηχούσε από παρόμοια γλέντια στους δρόμους.

«Μπουένος Άιρες; Όχι, Μπανγκλαντές», έγραφε στην οθόνη του το αργεντίνικο κανάλι Telefe δείχνοντας τους έξαλλους πανηγυρισμούς στην Ντάκα.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, France 24, La Nacion, Telefe

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT