Ευρωλίγκα: Ακόμη μία «διαβολοβδομάδα»

Ευρωλίγκα: Ακόμη μία «διαβολοβδομάδα»

Τζάμπολ σήμερα για Ολυμπιακό (με Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ) και Παναθηναϊκό στη Βαλένθια

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψηλά εμπόδια έχουν στον δρόμο τους απόψε οι δύο ελληνικές ομάδες στην Ευρωλίγκα, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια τους στη «διαβολοβδομάδα».

Ο Ολυμπιακός (8-4) φιλοξενεί στις 20.00 στο ΣΕΦ την πρωτοπόρο (10-2) Φενέρμπαχτσε των Ιτούδη και Καλάθη, ενώ ο Παναθηναϊκός θα παίξει στη Βαλένθια (21.45), τρεις ημέρες πριν από τον επόμενο αγώνα του επί ισπανικού εδάφους με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, την Παρασκευή.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν το δεύτερο δικό τους παιχνίδι μία ημέρα νωρίτερα, κόντρα στη Βιλερμπάν στη Γαλλία. Τα υπόλοιπα αποψινά παιχνίδια της Ευρωλίγκας (13η αγωνιστική): 20.00 Ερυθρός Αστέρας – Ζαλγκίρις, 21.00 Βιλερμπάν – Παρτιζάν, 21.30 Αρμάνι Μιλάνο – Μακάμπι, 21.30 Μπάγερν – Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ολυμπιακός έδειξε κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια και στον ΠΑΟΚ πως ξαναβρήκε τον καλό του εαυτό και περιμένει τη Φενέρμπαχτσε για να εδραιωθεί με νίκη στην πρώτη τετράδα. Οι οπαδοί του, μάλιστα, έχουν ξεσηκωθεί και όλα δείχνουν ότι θα γίνει και δεύτερο sold out μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, καθώς χθες είχαν μείνει απούλητα μόλις 1.550 εισιτήρια. Η τουρκική ομάδα έρχεται χωρίς τους τραυματίες Γουίλμπεκιν, Μότλεϊ και πληγωμένη από την πρώτη της ήττα στο τουρκικό πρωτάθλημα, αλλά δεν παύει να είναι σπουδαίος αντίπαλος.

«Το ότι η Φενέρ είναι πρώτη, κάτι λέει. Εχει τις περισσότερες νίκες γιατί είχε καλό πρόγραμμα στην αρχή και έπαιξε καλά εκτός έδρας. Είναι πολλά τα παιχνίδια και οι παίκτες δυσκολεύονται να ακολουθήσουν αυτή τη διαδικασία. Αν παίξουμε καλά, θα έχουμε σοβαρή τύχη να κερδίσουμε», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον Δημήτρη Ιτούδη να τονίζει: «Παίζουμε με μια ομάδα επιπέδου Final Four, που παίζει πολύ καλό μπάσκετ, έχει σωστή χημεία και όλους τους παίκτες της υγιείς. Περνάμε δυσκολίες, αλλά θα δώσουμε τον αγώνα μας».

Ο Παναθηναϊκός πήγε στη Βαλένθια με ρεκόρ 6-6 και χωρίς προβλήματα της τελευταίας στιγμής, με τον Γκριγκόνις να μένει στην Αθήνα.

Αντιθέτως, η Βαλένθια (5-7) δεν υπολογίζει σίγουρα στους τραυματίες Βαν Ρόσομ, Χέρμανσον και Χιμένεζ, με τον πρώτο σκόρερ της, Κρις Τζόουνς, να έχει ενοχλήσεις στο γόνατο, που λογικά δεν θα τον κρατήσουν εκτός.

«Δύο παιχνίδια αυτή την εβδομάδα, το πρώτο με τη Βαλένθια, μια καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Ο Ντούμπλιεβιτς είναι ένας από τους καλύτερους σέντερ στην Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να παίξουμε καλά. Στα προηγούμενα ματς ανεβάσαμε την απόδοσή μας. Η σεζόν είναι μεγάλη και τα παιχνίδια πολλά. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο. Πρέπει να προχωρήσουμε βήμα βήμα», δήλωσε από την πλευρά του ο Ντέγιαν Ράντονιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT