Κύπελλο: «Μισή» πρόκριση για Αρη και Πανσερραϊκό

Κύπελλο: «Μισή» πρόκριση για Αρη και Πανσερραϊκό

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ αρκούσαν στον Αρη ώστε να γυρίσει υπέρ του το σκορ στη Λιβαδειά, να πάρει τη νίκη (1-2) κόντρα στην τοπική ομάδα και να έχει πλέον τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας ενόψει της ρεβάνς στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι Θεσσαλονικείς χωρίς να θέλξουν με την απόδοσή τους ήταν αυτοί που στο πρώτο ημίχρονο είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως τους έλειπε η τελική προσπάθεια, αν εξαιρέσει κανείς ένα σουτ του Γκρέι στο 12΄ το οποίο απέκρουσε ο Μάρκοβιτς. Οι γηπεδούχοι του Γιάσμινκο Βέλιτς στο 40΄ βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με το πλασέ του Τσιριγώτη, μετά από εξαιρετική ασίστ του Βήχου και πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια.

Οι «κίτρινοι» με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου (52΄) ισοφάρισαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιτούρμπε, γκολ όμως που προήλθε από λανθασμένη απόφαση του διαιτητή Ευαγγέλου που έδωσε έμμεσο υπέρ των φιλοξενουμένων σε γύρισμα του Τσάμπα στον Μάρκοβιτς, γύρισμα που όμως εμφανώς δεν ήταν ηθελημένο, αλλά καθαρή στραβοκλωτσιά.

Εντεκα λεπτά αργότερα (63΄) με νέα εκτέλεση φάουλ του Πάλμα οι παίκτες του Αλαν Πάρντιου έκαναν την ολική ανατροπή, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2 που τους δίνει το μεγάλο πλεονέκτημα.

Στο άλλο ματς της ημέρας, ο Πανσερραϊκός νίκησε με 3-0 τον Απόλλωνα Πόντου και πήρε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά. Τα γκολ για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη σημείωσαν οι Κανίς (12΄), Κατσαντώνης (51΄) και Σοφιανός (79΄).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16»: Καλαμάτα – ΠΑΟΚ 0-2, Λαμία – Καλλιθέα 1-1, Απόλλων Παραλιμνίου – Αγιος Νικόλαος 2-2, Παναθηναϊκός – Βόλος 3-0, Ολυμπιακός – Ατρόμητος 4-1, Κηφισιά – ΑΕΚ 0-2, Πανσερραϊκός – Απόλλων Πόντου 3-0, Λεβαδειακός – Αρης 1-2.

Οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 10, 11 και 12 Ιανουαρίου, ενώ τα ζευγάρια των προημιτελικών είναι τα εξής: νικητής Καλαμάτα/ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός/Βόλος, νικητής Ολυμπιακός/Ατρόμητος – Λεβαδειακός/Αρης, νικητής Απόλλων Παραλιμνίου/Αγιος Νικόλαος – Λαμία/Καλλιθέα, νικητής Κηφισιά/ΑΕΚ – Πανσερραϊκός/Απόλλων Πόντου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT