Μουντιάλ ήταν και πάει… Στη σέντρα από σήμερα η Σούπερ Λιγκ 1

Μουντιάλ ήταν και πάει… Στη σέντρα από σήμερα η Σούπερ Λιγκ 1

Yστερα από… αγρανάπαυση σχεδόν 40 ημερών ελέω Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Σούπερ Λιγκ 1 φοράει τα γιορτινά της και ξαναφέρνει τον κόσμο στα γήπεδα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, με το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής και 1ης του β΄ γύρου

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Yστερα από… αγρανάπαυση σχεδόν 40 ημερών ελέω Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Σούπερ Λιγκ 1 φοράει τα γιορτινά της και ξαναφέρνει τον κόσμο στα γήπεδα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, με το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής και 1ης του β΄ γύρου. Η πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα τόσο μεγάλη διακοπή δημιουργεί μια πιεστική κατάσταση από πλευράς χρόνου, με συνέπεια οι παίκτες να περάσουν τις γιορτές μέσα στα γήπεδα και όχι με τις οικογένειές τους, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια. Μέχρι το τέλος του 2022 θα διεξαχθεί και η 15η αγωνιστική, ενώ αμέσως με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς και μέχρι τις 8 Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί ακόμη δύο αγωνιστικές!

Το αποψινό μενού περιλαμβάνει πέντε παιχνίδια, με το πρόγραμμα να διπλώνει και να φέρνει αντιμέτωπο τον πρώτο στη βαθμολογία Παναθηναϊκό με τον ουραγό Ιωνικό, στο γήπεδο της Νεάπολης. Οι «πράσινοι» θα αγωνιστούν χωρίς τους τραυματίες Βέρμπιτς, Σένκεφελντ και με τον 22χρονο Τερεζίου για πρώτη φορά στην αποστολή ως εναλλακτική του Χουάνκαρ για το αριστερό άκρο της άμυνας, μετά την απουσία του Γκάνεα για το επόμενο τρίμηνο. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν αίσθηση με την πρόσκληση που απέστειλαν στον πρόεδρο της ΚΕΔ Στέφεν Μπένετ να παρακολουθήσει τον αγώνα. Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στη Νεάπολη με σημαντική βαθμολογική διαφορά και θέλει να συνεχίσει με τον σχεδόν αλάνθαστο ρυθμό που είχε πριν από τη διακοπή.

Η ΑΕΚ υποδέχεται ως ακλόνητο φαβορί τη Λαμία κι ας έχει σημαντικές απουσίες, με πιο ηχηρή αυτή του Γκατσίνοβιτς ο οποίος υποβλήθηκε χθες σε επιτυχημένη εγχείρηση στους κοιλιακούς και θα μείνει εκτός 4-5 εβδομάδες. Με απόφαση του Αλμέιδα η τελευταία προπόνηση δεν έγινε στα Σπάτα, αλλά στην «Αγια-Σοφιά» για να προσαρμοστούν καλύτερα οι παίκτες.

Ο πήχυς για τον Ολυμπιακό μπαίνει πιο ψηλά, καθώς δοκιμάζεται απόψε στα Γιάννινα απέναντι στον ΠΑΣ, ο οποίος κάνει χαμηλές πτήσεις φέτος, αλλά παραμένει επικίνδυνος στην έδρα του. Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοδοξούν να ξεκινήσουν μια μεγάλη αντεπίθεση πάνω σε νέες βάσεις, με χαρακτηριστικό ότι κανείς από τους παίκτες που ήταν στην ενδεκάδα του ίδιου αγώνα στον α΄ γύρο δεν θα είναι στο αρχικό σχήμα απόψε! Στην αποστολή θα βρίσκεται και ο Κασάμι.

Δυνατό τεστ για τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η αναμέτρηση Λεβαδειακού – Αρη, πέντε μέρες μετά το μεταξύ τους παιχνίδι για το Κύπελλο, όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε στο ίδιο γήπεδο με 2-1, ενώ πολύ αμφίρροπη αναμένεται και η μονομαχία Αστέρα Τρ. – Βόλου παρά τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά των δύο αντιπάλων.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (14η αγωνιστική): ΤΕΤΑΡΤΗ: 15.00 Λεβαδειακός – Αρης (NS2HD), 17.00 ΑΕΚ – Λαμία (CS1HD), 17.00 Αστέρας Τρίπολης – Βόλος (NS PRIME), 20.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός (NS PRIME), 21.30 Ιωνικός – Παναθηναϊκός (CS1HD). ΠΕΜΠΤΗ: 17.00 ΟΦΗ – Ατρόμητος (CS2HD), 19.30 Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ (CS1HD).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (13 αγώνες): Παναθηναϊκός 37, ΑΕΚ 29, ΠΑΟΚ 25, Ολυμπιακός 25, Βόλος 24, Αρης 21, Παναιτωλικός 16, Ατρόμητος 15, Αστέρας Τρ. 13, ΟΦΗ 10, Λαμία 9, ΠΑΣ Γιάννινα 9, Λεβαδειακός 7, Ιωνικός 7.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT