Σούπερ Λιγκ 1: Νέο «κάζο» Παναθηναϊκού

Σούπερ Λιγκ 1: Νέο «κάζο» Παναθηναϊκού

Σε δύο αγωνιστικές πέταξε 4 βαθμούς και η ΑΕΚ πλησίασε ακόμη περισσότερο

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φινάλε του 2022 επεφύλασσε άλλο ένα στραβοπάτημα για τον Παναθηναϊκό, κάτι που διαμορφώνει μια νέα εικόνα στη Σούπερ Λιγκ 1. Η ΑΕΚ από το -8 προ της διακοπής για το Μουντιάλ, βρίσκεται πλέον στο -4 από τους «πράσινους» μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές του β΄ γύρου και το πρωτάθλημα με την έναρξη του 2023 παίρνει «φωτιά». Το «τριφύλλι» μετά την ισοπαλία στη Νίκαια, έπεσε και στην παγίδα του ΟΦΗ (1-1), που έπαιζε από το 8΄ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γιοχού και γλίτωσε τα χειρότερα στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Φώτη Ιωαννίδη που ισοφάρισε.

Προβλέψιμος ξανά στο παιχνίδι του και με αργή ανάπτυξη –ειδικά στο β΄ ημίχρονο– ο Παναθηναϊκός είδε τους Κρητικούς να προηγούνται στο 59΄ με τον Λάρσον στην πρώτη αξιόλογη επιθετική ενέργειά τους και με συμπαγή άμυνα να κρατάνε μακριά από το καρέ τους κάθε κίνδυνο.

Το δοκάρι του Παλάσιος στο 51΄ ήταν η πιο μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς από την οποία έλειπαν το καθαρό μυαλό, οι κάθετες πάσες και οι καλές συνεργασίες.

Νωρίτερα η ΑΕΚ σημείωσε τρία γκολ σε διάστημα 19 λεπτών (16΄-35΄), μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το παιχνίδι στον Βόλο (0-4) και επέστρεψε στις εκτός έδρας νίκες, ύστερα από δύο σερί ισοπαλίες κόντρα σε Ολυμπιακό και Αστέρα Τρίπολης.

Μπροστά σε 8.000 οπαδούς της που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, η Ενωση προσέφερε γκολ και θέαμα. Ο Μήτογλου στο 16΄ άνοιξε το σκορ απέναντι στην παλιά του ομάδα, για να διπλασιάσει τα τέρματα των «κιτρινόμαυρων» με εξαιρετικό σουτ ο Πινέδα στο 30΄. Ενας ακόμη πρώην… Βολιώτης, ο Φαν Βέερτ, στο 35΄, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3, ενώ ο Λιβάι Γκαρσία με εκπληκτικό άλμα και κεφαλιά, έκανε στο 67΄ το 0-4.

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο «Γ. Καραϊσκάκης» συντρίβοντας με 5-0 τον Αστέρα Τρίπολης, έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ. Με κέφι και εμπνεύσεις στο δημιουργικό κομμάτι, και τον Χάμες Ροντρίγκες να πετυχαίνει ένα από τα ωραιότερα γκολ του φετινού πρωταθλήματος, οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν περιθώρια στον αντίπαλό τους.

Μόλις στο 4΄ ο Μπιέλ έπειτα από ασίστ του Φορτούνη έκανε το 1-0 και αφού ο Αστέρας στο 8΄ δεν ισοφάρισε με τη διπλή ευκαιρία των Μπαράλες και Ρεγκίς (δοκάρι), ο Χάμες στο 35΄ με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ «καθάρισε» το ματς.

Μπακαμπού (68΄), Γκάρι Ροντρίγκες (84΄) και Μασούρας (90΄+1) έδωσαν εύρος στην εύκολη νίκη, με τα νεύρα του Χάμες την ώρα της αλλαγής του (72΄) να είναι το μοναδικό μελανό σημείο για τους γηπεδούχους.

Ο ΠΑΟΚ έχασε δύο πόντους στο Περιστέρι μένοντας στο 1-1 με τον Ατρόμητο, αλλά η απόδοση του 19χρονου Γιάννη Κωνσταντέλια κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, είναι το μεγάλο κέρδος για τον «δικέφαλο του Βορρά».

Σε ρόλο δεκαριού, έλαμψε και πάλι καθώς με μια μαγική ενέργεια έδωσε έτοιμο γκολ στον Ολιβέιρα στο 26΄ ενώ στο 32΄ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πάσαρε στον Ράφα Σοάρες, αλλά αυτός έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Και το γκολ του ΠΑΟΚ και αυτό του Ατρόμητου (72΄ Κοέν), αρχικά ακυρώθηκαν ως οφσάιντ αλλά κατακυρώθηκαν με τη συμβολή του VAR.

Πήρε «οξυγόνο» ο Λεβαδειακός

Σπουδαίας σημασίας νίκη στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού πέτυχε ο Λεβαδειακός, που επικράτησε του Ιωνικού με 1-0. Το γκολ των Βοιωτών σημείωσε ο Δούμτσιος στο 31΄. Οι  Νικαιώτες, που παρέμειναν ουραγοί στη βαθμολογία, αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 73΄ λόγω αποβολής του Τσίμπσαχ. Η 15η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με δύο αναμετρήσεις. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (18.00) ο Αρης υποδέχεται τον Παναιτωλικό, με τον Ζερβίνιο να μη συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή καθώς βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση για τη λύση της συνεργασίας τους. Αντίθετα συμπεριλήφθηκε ο Ντάνιελ Μαντσίνι, παρά το γεγονός πως βρίσκεται υπό παραχώρηση, με τον Ολυμπιακό να έχει τον πρώτο λόγο. Εν τω μεταξύ, συμβόλαιο 2,5 ετών υπέγραψε χθες με τους «κίτρινους» ο 32χρονος Τσέχος χαφ Βλάντιμιρ Νταρίντα. Στη Λαμία (18.30) η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα σημαντικό ματς για την «ουρά» της βαθμολογίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT