ΑΕΚ–Παναθηναϊκός: Ένα ντέρμπι για… τέσσερις

ΑΕΚ–Παναθηναϊκός: Ένα ντέρμπι για… τέσσερις

Το αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκού, αύριο στη Νέα Φιλαδέλφεια, θεωρείται κομβικό όχι μόνο για τις δύο ομάδες αλλά και για τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, που δεν έχουν… παραιτηθεί από τη διεκδίκηση του τίτλου.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκού, αύριο στη Νέα Φιλαδέλφεια, θεωρείται κομβικό όχι μόνο για τις δύο ομάδες αλλά και για τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, που δεν έχουν… παραιτηθεί από τη διεκδίκηση του τίτλου. Μπορεί να απέχουν δέκα βαθμούς από τους «πράσινους», αλλά ελπίζουν πως μπορεί να μειώσουν τη διαφορά πριν μπουν στην τελική ευθεία των πλέι οφ.

Και οι δύο δείχνουν μια σταθερότητα στα τελευταία παιχνίδια, έστω κι αν στο ποδόσφαιρο η έκπληξη παραμονεύει. Οπως συνέβη στα Γιάννινα, όπου η ΑΕΚ άφησε τρεις βαθμούς… εκτός προγράμματος. Γεγονός που απέφερε μια «απόσβεση» στον Παναθηναϊκό για τις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες σε Νεάπολη και Λεωφόρο.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, παρά την επιστροφή της στις νίκες στη Λιβαδειά, δείχνει πως έχει χάσει τον ρυθμό της και καλείται αύριο τουλάχιστον να διατηρήσει τη διαφορά των επτά βαθμών από την αντίπαλό της. Αν μάλιστα κατορθώσει να «αποδράσει» με το «τρίποντο», τότε θα μπορεί να αισθάνεται και πάλι… άνετα. Αντιθέτως, η γηπεδούχος δεν μπορεί να υπολογίζει σε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης.

Οπως ακριβώς και ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Ο πρώτος θεωρητικά έχει ευκολότερη αποστολή σήμερα στη Λαμία, ενώ οι πρωταθλητές, έστω με 10.000 και πλέον οπαδούς στον Βόλο, θα πρέπει να μην επαναλάβουν αύριο εμφανίσεις όπως αυτές που συνήθιζαν πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, ώστε να πετύχουν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT