Σούπερ Λιγκ 1: Ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα

Σούπερ Λιγκ 1: Ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός μείωσαν τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ήττα του Παναθηναϊκού στην «Αγιά Σοφιά», πρώτη του έπειτα από 17 αγωνιστικές στη μοναδική φορά που δεν κατάφερε να σκοράρει, ξεφούσκωσε χωρίς να αδειάσει το μαξιλαράκι ασφαλείας που είχε από τους διώκτες του, παραμένοντας στην κορυφή με «αέρα» 4 βαθμών από την ΑΕΚ και 7 από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, σε μια σεζόν γεμάτη από σασπένς και με τις διαφορές να μοιάζουν με ακορντεόν.

Ηταν η 4η συνεχόμενη φορά που οι «πράσινοι» σημάδεψαν το δοκάρι και στερήθηκαν γκολ σε ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπως και η 3η στα τέσσερα παιχνίδια από την επανέναρξη του πρωταθλήματος που δέχθηκαν γκολ στην πρώτη ευκαιρία των αντιπάλων τους, σε μια κομβική στροφή της περιόδου με δύσκολους αγώνες να ακολουθούν, όπως την Κυριακή στα Γιάννινα.

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει μεταγραφική ενίσχυση, με την υπόθεση του Αντούνα να κολλάει μάλλον οριστικά και με τον Νοτιοκορεάτη διεθνή (αρχηγός της Σεούλ, έπαιξε σε δύο παιχνίδια στο Μουντιάλ του Κατάρ) Σανγκ Χο-Να να μπαίνει ψηλά στη λίστα. Για τη θέση του δημιουργικού μέσου στο προσκήνιο εμφανίζεται ο Ούγγρος διεθνής (44 συμμετοχές – 3 γκολ) μεσοεπιθετικός της Οσιγιεκ, Λάζλο Κλαινσχάιλερ. Οι «πράσινοι» χάνουν με θλάση για 10-15 ημέρες τον Μάγκνουσον, ενώ μένει εκτός λόγω τενοντίτιδας και ο Χουάνκαρ.

Η ΑΕΚ πήρε βαθιά ανάσα με τη νίκη της σε ένα ντέρμπι που είχε χαρακτήρα τελικού και δείχνει έτοιμη να κάνει τα επόμενα βήματα για να καλύψει τη διαφορά από την κορυφή, έχοντας πάντα πρώτο όνομα στη μεταγραφική λίστα της τον Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός μείωσαν τη διαφορά από την πρώτη θέση σε μονοψήφιο νούμερο και παρότι το -7 μοιάζει «βαρύ», αισιοδοξούν ότι μπορούν να το καλύψουν ειδικά εάν ευστοχήσουν στις μεταγραφικές επιλογές τους. Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίζονται κοντά σε συμφωνία με την Κόλο Κόλο για την απόκτηση του 25χρονου Χιλιανού διεθνούς μπακ Σουάζο, αφήνοντας πίσω την περίπτωση του Λάτο της Βαλένθια. Η νίκη του Αρη επί του Αστέρα Τρίπολης τον έβαλε για πρώτη φορά στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, πιο μπροστά από τον Βόλο, ο οποίος έχει αρχίσει να χάνει επικίνδυνα έδαφος και βλέπει τον Ατρόμητο έτοιμο να πάρει τη θέση του στην πρώτη εξάδα και στα πλέι οφ. Στη μάχη της ουράς, οι τρεις τελευταίοι της βαθμολογίας (Ιωνικός, Λαμία, Λεβαδειακός) ηττήθηκαν, με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΟΦΗ να απομακρύνονται αισθητά.

Εμφατικό πέρασμα ΟΦΗ από το Αγρίνιο

Με εμφατικό τρόπο έβαλε ο ΟΦΗ το υστερόγραφο μιας αγωνιστικής που δημιούργησε νέα δεδομένα στην κορυφή όσο και στην ουρά της Σούπερ Λιγκ 1. Οι Κρητικοί πέρασαν σαν σίφουνας από το Αγρίνιο και με το εντυπωσιακό 4-0 επί του Παναιτωλικού ξεκόλλησαν από την επικίνδυνη ζώνη, κρατώντας τους γηπεδούχους μακριά από τις θέσεις των πλέι οφ. Πρωταγωνιστής ήταν ο Ντίκο, ο οποίος άνοιξε το σκορ με ένα εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι στο 27΄ και πέτυχε το 2-0 στο 52΄, ένα λεπτό μετά το δοκάρι Νέιρα. Το ρίσκο του Παναιτωλικού δεν απέδωσε και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τους χώρους για να σφραγίσουν τη νίκη τους με γκολ του Τοράλ στο 73΄ και του Τσιλιανίδη στο 90΄+3. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Αποστολάκης (71΄ Λιάβας), Μλάντεν, Μάλης (70΄ Σίλβα), Χουχούμης, Ξενιτίδης (46΄ Κολοβός), Φλόρες, Ντίας, Σενγκέλια (78΄ Μάρτενσον), Καρέλης, Νταγκό (60΄ Χατζηθεοδωρίδης). ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής, Λάρσον, Μεγιάδο (76΄ Περέα), Ντιουσέ, Μπαλογιάννης (70΄ Τοράρινσον), Τοράλ (76΄ Γκερέρο), Νέιρα (69΄ Τσιλιανίδης), Ντίκο (85΄ Τζου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT