Το Κύπελλο της ευκαιρίας

Ο Απόλλων Παραλιμνίου για πρώτη φορά στην ιστορία του στους «8»

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο η νίκη-πρόκριση του Απόλλωνα Παραλιμνίου επί του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη πρόσφερε μια μικρή γουλιά έκπληξης στις χθεσινές πέντε ρεβάνς του Κυπέλλου, όπου τα μεγάλα φαβορί των ζευγαριών αξιοποίησαν τις νίκες τους στα πρώτα παιχνίδια και προκρίθηκαν πανηγυρικά στην προημιτελική φάση. Εκεί θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία μια ομάδα της Γ΄ Εθνικής, με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου να κερδίζει με το σπαθί του το ραντεβού με τη Λαμία στους «8» επικρατώντας με 2-1 μέσα στον Αγιο Νικόλαο, χάρη σε δύο γκολ του Γεωργιάδη στο 2΄ και το 109΄. Είχε μεσολαβήσει το 1-1 με τον Μινά στο 30΄ που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, μετά το 2-2 στις Σέρρες.

Στους «8» του Κυπέλλου ενδέχεται να βρεθεί και 2η σερραϊκή ομάδα, καθώς ο Πανσερραϊκός παίζει σήμερα (14.00) εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Πόντου, έχοντας επικρατήσει στο πρώτο ματς με 3-0. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, η οποία νίκησε 3-0 την Κηφισιά στην «Αγιά Σοφιά» και προκρίθηκε με συνολικό σκορ 5-0. Σκόρερ ήταν ο Μουστακόπουλος στο 35΄, ο Ραντόνια στο 48΄ και ο Μαχαίρας στο 82΄, τρεις νεαροί, δηλαδή, που αγωνίζονται με τη β΄ ομάδα της.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου Τζαβέλλας, Ραντόνια (63΄ Πινέδα), Μουστακόπουλος (78΄ Κοσίδης), Φερνάντες, Τσούμπερ (66΄ Μαχαίρας), Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Φαν Βέερτ.

ΚΗΦΙΣΙΑ: Αγριμάκης, Ποζατζίδης, Να, Μπαρμπόσα, Βαφέας, Καλλέργης (70΄ Παυλάκης), Προβυδάκης (79΄ Παναγιώτου), Παπασάββας (55΄ Κουιρουκίδης), Γκίνη, Τετέι (70΄ Πρίτσας), Ταλάλ (55΄ Πέιος).

Με το ίδιο σκορ (3-0) είχε νικήσει κι ο Παναθηναϊκός τον Βόλο στη Λεωφόρο και δεν αγχώθηκε καθόλου για την πρόκριση. Αν και έπαιξε με 9 αναπληρωματικούς, νίκησε 2-0 και στο Πανθεσσαλικό, πάλι με σλοβένικη υπογραφή και σκόρερ τους Σπόραρ, Τσέριν που είχαν σκοράρει και στο πρώτο ματς μαζί με τον Βέρμπιτς. Στην επόμενη φάση, οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ.

ΒΟΛΟΣ: Kότνικ, Ουές, Τάχατος, Σιέλης, Ασλανίδης, Μεταξάς (66΄ Ντέλετιτς), Καρτάλης, Τσιρίνος (66΄ Μπαριέντος), Μεσκίδα, Γκάγκι (66΄ Τσελεμπάκης), Κούτσιας (46΄ Οζέγκοβιτς).

Χωρίς εκπλήξεις οι υπόλοιπες χθεσινές ρεβάνς – Σήμερα ο Πανσερραϊκός αναμένεται να βρεθεί κι αυτός στην επόμενη φάση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Σάντσες, Πούγγουρας, Σάρλια, Πούχατς (75΄ Παλάσιος), Πέρεθ (65΄ Μπερνάρ), Τσόκαϊ, Βαγιαννίδης (82΄ Κουρμπέλης), Βέρμπιτς (65΄ Σπόραρ), Τσέριν, Ιωαννίδης (82΄ Κώτσιρας).

Χωρίς κανένα άγχος προκρίθηκε και ο Αρης, ο οποίος επικράτησε του Λεβαδειακού με 1-0 (35΄ πέν. Μαντσίνι) και αξιοποίησε εύκολα τη νίκη του με 2-1 στη Λιβαδειά.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο (46΄ Εμπακατά), Πίρσμαν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ετέμπο (86΄ Μαζικού), Νταμπό (46΄ Ντουκουρέ), Καμάτσο (78΄ Καμαρά), Ματέο Γκαρσία, Μανού Γκαρθία, Μαντσίνι (70΄ Ιτούρμπε).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης (56΄ Βρακάς), Μπάχανακ, Μεχία (80΄ Νταμπό), Τζιμόπουλος, Παναγιώτου, Νίκας (46΄ Λούα Λούα), Τσάπρας, Τορό, Μουτίνιο (46΄ Συμελίδης), Τσιριγώτης (46΄ Δούμτσιος).

Ο Αρης θα αντιμετωπίσει στους «8» τον Ολυμπιακό, που αγχώθηκε λίγο με το γρήγορο γκολ του Τζοβάρα στο 8΄, αλλά ο Σισέ στο 38΄ και ο Μαρσέλο στο 45΄+1΄ έσβησαν κάθε περιθώριο έκπληξης. Ο Ατρόμητος ισοφάρισε 2-2 με τον Κωτσόπουλο στο 51΄, σκορ που έμεινε έως το τέλος.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Πομόνης (71΄ Κεσχρίντα), Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Αθανασίου (72΄ Ντε Μποκ), Οικονομίδης, Φρίντζονσον (72΄ Ερλινγκμαρκ), Ροτάριου (46΄ Ρομπάιγ), Τζοβάρας, Τζαβίδας (78΄ Κιάρτανσον), Κωτσόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Μαρσέλο, Σισέ, Μπουχαλάκης, Ρέτσος, Ανδρούτσος, Σαμασέκου, Κασάμι, Μασούρας (72΄ Ουί-Τζο Χουάνγκ), Ροντρίγκες (67΄ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (78΄ Βαλμπουενά).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT