Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Πλησίασε ξανά την κορυφή

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Πλησίασε ξανά την κορυφή

Νίκη-θρίλερ του Ολυμπιακού στην Μπολόνια. Με Μακάμπι σήμερα ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το limit up του Σάσα Βεζένκοφ (double-double με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ) έβαλε τα θεμέλια για την επικράτηση του Ολυμπιακού στην Μπολόνια, αλλά τη σημαία της νίκης την ύψωσε στον πύργο ο καταπληκτικός Σακίλ ΜακΚίσικ!

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του, ο Αμερικανός γκαρντ έδωσε γλυκό φινάλε σε ένα ματς-θρίλερ και υπέγραψε μια μεγάλη νίκη επί της Βίρτους με 85-83, που κράτησε τους «ερυθρόλευκους» στα ψηλά πατώματα της Ευρωλίγκας, με ρεκόρ 12-7. Με απόντα λόγω ίωσης τον Σλούκα, ο Ολυμπιακός επανέλαβε ξανά μια σειρά ίδιων λαθών σε ένα «δικό» του παιχνίδι, χωρίς να το πληρώσει τελικά. Σπατάλησε πολλές φορές προβάδισμα γύρω στους 10 πόντους, με αποκορύφωμα το τελευταίο λεπτό όπου μπήκε με +5 κι όμως έπειτα από δύο χαμένες βολές του Λαρεντζάκη, έμεινε στο έλεος δύο άστοχων κοντινών σουτ των Ιταλών για να μην οδηγηθεί στην παράταση, με τη Βίρτους να διαμαρτύρεται έντονα για δύο λανθασμένα σφυρίγματα στο φινάλε που θεωρεί ότι έκριναν το ματς (η διαιτησία ήταν κάκιστη χθες με λάθος αποφάσεις εκατέρωθεν). Τα δεκάλεπτα: 22-22, 38-42, 53-63, 83-85.

ΒΙΡΤΟΥΣ: Κορντινιέ 6, Παγιόλα 8, Μπακό 8 (4/5 δίποντα, 5 ριμπ.), Τζαϊτέ 2, Λούντμπεργκ 6 (3/4 δίπ., 4 ασίστ), Σενγκέλια 11 (3/6 δίπ., 1/1 τρίπ., 2/2 βολές, 5 ριμπ., 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Χάκετ, Μίκι 8, Οτζελέγε 13 (2/2 δίπ., 2/5 τρίπ., 3/3 βολές, 3 ριμπ., 2 ασίστ), Τεόντοσιτς 21 (5/11 τρίπ., 6/6 βολές, 2 ριμπ., 4 ασίστ, 7 λάθη).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουόκαπ 8, Κάναν 2 (0/5 τρίπ.), Λούντζης 3 (1), Λαρεντζάκης 4 (0/5 τρίπ.), Φαλ 5 (3 ριμπ., 4 ασίστ), Βεζένκοβ 22 (4/9 δίπ., 3/6 τρίπ., 5/5 βολές, 10 ριμπ.), Παπανικολάου 17 (2/2 δίπ., 4/7 τρίπ., 1/3 βολές, 6 ριμπ., 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Μπόλομποϊ (6 ριμπ.), Πίτερς 3 (1), Μπλακ, ΜακΚίσικ 21 (6/8 δίπ., 1/4 τρίπ., 6/6 βολές, 4 ριμπ., 4 ασίστ, 2 κλεψίματα).

Με Μακάμπι σήμερα ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ – «Τελικός» για Ράντονιτς.

Τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα χθεσινά παιχνίδια: Φενέρμπαχτσε – Μπάγερν 79-71, Ερυθρός Αστέρας – Μονακό 92-68 και Aλμπα Βερολίνου – Ρεάλ Μαδρίτης 77-84.

Η σκυτάλη πηγαίνει απόψε (21.00) στα χέρια του Παναθηναϊκού και θα είναι πολύ καυτή εάν δεν βρει τρόπο να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί των έξι ηττών κι ας ήλθαν οι μισές απ’ αυτές στην παράταση ή στις λεπτομέρειες. Οι «πράσινοι» είναι (μαζί με 4 συγκατοίκους) στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας με ρεκόρ 6-12 και δεν ψάχνουν απέναντι στη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ μια νίκη που μοιάζει απίθανο να τους ξαναβάλει στο… φευγάτο τρένο των πλέι οφ, αλλά θα τους δώσει την ηρεμία και τον χρόνο για να ανασυνταχθούν, ώστε να βρουν τρόπο να σώσουν τη χρονιά, τουλάχιστον στις εγχώριες διοργανώσεις.

Για τον Ντέγιαν Ράντονιτς, το αποψινό παιχνίδι ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία του να πάρει παράταση ζωής στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Το κλίμα είναι πολύ βαρύ για τον Μαυροβούνιο τεχνικό και παρότι βγήκε (κόντρα στις προβλέψεις) αλώβητος από το ραντεβού του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο πριν από δέκα ημέρες, δύσκολα θα πάρει κι άλλη πίστωση χρόνου αν δεν βρει τρόπο να βάλει το καράβι σε ήρεμα νερά. Για να γίνει αυτό, χρειάζονται νίκες και όχι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των έξι συνεχόμενων ηττών, επίδοση που συνιστά αρνητικό ρεκόρ για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, κι ας επιμένει ο Οντετ Κάτας ότι τα αποτελέσματα τον έχουν αδικήσει: «Επαιξε καλά και άξιζε να πάρει περισσότερα από τα παιχνίδια που έχασε. Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις στο ΟΑΚΑ, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Το να σκεφτόμαστε ότι τα αποτελέσματά του μας δίνουν κάποιο πλεονέκτημα, θα ήταν μεγάλο λάθος».

Τα άλλα αποψινά παιχνίδια: 21.00 Βιλερμπάν – Βαλένθια, 21.30 Αρμάνι – Ζαλγκίρις, 21.30 Μπαρτσελόνα – Εφές, 21.30 Παρτίζαν – Μπασκόνια.

• Πάλεψαν τα κορίτσια του Παναθηναϊκού στο Ισραήλ, αλλά υπέκυψαν στην ανωτερότητα της πανίσχυρης Χολόν των έξι ξένων και αποχαιρέτησαν το Eurocup με δεύτερη ήττα στη σειρά, αυτή τη φορά με 75-56.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT