Από πρωτάθλημα σε Κύπελλο

Ο ΠΑΟ κράτησε το +4 από την ΑΕΚ λόγω VAR και ετοιμάζεται αύριο για Τούμπα

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια «πιστολιά» στις καθυστερήσεις από τη βούλα του πέναλτι σαν και αυτή του Παναθηναϊκού στα Γιάννινα, ο Βόλος επικράτησε 1-0 του Ιωνικού στη Νεάπολη, επέστρεψε στις νίκες ύστερα από σχεδόν 100 ημέρες ξηρασίας, άφησε 6ο τον Αρη στη βαθμολογία και άνοιξε στους 6 βαθμούς τη διαφορά του από τον Ατρόμητο, μετά την ισοπαλία του στη Λαμία. Σε ένα παιχνίδι με λιγοστές συγκινήσεις, οι Θεσσαλοί πήραν το τρίποντο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Οζέγκοβιτς στο 92΄, σε χέρι του Τσιγκρίνσκι. Το παιχνίδι αυτό μαζί με το ισόπαλο 0-0 του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στην Τούμπα τάραξαν λίγο τα νερά στη ζώνη των πλέι οφ, σε μια αγωνιστική χωρίς άλλες σημαντικές ανακατατάξεις στην κορυφή και στην ουρά της βαθμολογίας.

Το μεγάλο «μπαμ» παραλίγο να γίνει στα Γιάννινα, όπου ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε ένα εύστοχο πέναλτι του Σπόραρ για να μην πληγωθεί βαθμολογικά από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του. Η παράβαση δόθηκε μέσω VAR και όχι με σφύριγμα του διαιτητή Τσαγκαράκη, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των «πρασίνων» καθώς ήταν η 5η φορά φέτος που η τεχνολογία διόρθωσε μια αδικία εις βάρος τους. Εν ολίγοις, εάν δεν υπήρχε VAR, πολύ πιθανόν να ήταν τώρα εκτός τριάδας αντί για την κορυφή…

Με το βάρος να στρέφεται πλέον στον αυριανό αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, όπου πηγαίνει με μόνη απουσία αυτή του Μάγκνουσον και πιθανώς με τον Κλεϊνχέισλερ για πρώτη φορά στην αποστολή, ο Παναθηναϊκός έχει ανοικτά δύο μεταγραφικά μέτωπα, με στόχο έναν κεντρικό χαφ και έναν δεξιό εξτρέμ. Νέο πρόσωπο στη λίστα είναι ο 25χρονος διεθνής Τσέχος μεσοεπιθετικός Οντρέι Λινγκρ της Σλάβια Πράγας, με πιο άμεσο ανταγωνιστή του τον Βραζιλιάνο Κάουλι της Λουντογκόρετς. Η προσαρμογή των απαιτήσεων των ομάδων τους στην πραγματική τους αξία θα κρίνει το μέλλον αυτών των μεταγραφικών κινήσεων, όπως συμβαίνει και με τον Αντούνα της Κρουζ Αζούλ, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να επιστρέψει στο προσκήνιο.

Νίκη του Βόλου στη Νεάπολη επί του Ιωνικού – Επεσε στην 6η θέση ο Αρης.

Μεταγραφικές αναζητήσεις έχει και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ψάχνει και άλλον παίκτη πέρα από τον Τάισον για να ενισχυθεί μεσοεπιθετικά. Στο κάδρο μπήκε ο Καναδός Κάιλ Λάριν της Μπριζ, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να γίνουν ορθολογικές οι απαιτήσεις της ομάδας του για να προχωρήσει η μεταγραφή. Οι Λύρατζης, Κούρτιτς, Μουργκ δεν υπολογίζονται αύριο, όπως πιθανώς και οι Ελ Καντουρί, Τσαούσης, Φιλίπε Σοάρες και Κουαλιάτα. Διαιτητής ορίστηκε ο Σλοβένος Βίντιτς.

Το άλλο ντέρμπι του Κυπέλλου, Ολυμπιακός – Αρης, θα διευθύνει ο Πορτογάλος Τιάγκο Μαρτίνς. Οι «ερυθρόλευκοι» αποσύρθηκαν από τη διεκδίκηση του Γκάμπριελ Σουάζο (υπέγραψε συμβόλαιο 3,5 χρόνων με την Τουλούζ) και «παγώνουν» τις μεταγραφικές αναζητήσεις τους μέχρι το αυριανό παιχνίδι. Ο Αρης παρέμεινε στην Αθήνα για να αποφύγει την ταλαιπωρία μιας διπλής μετακίνησης με τον ίδιο προορισμό, με τον Νταμπό να είναι αμφίβολος λόγω προβλήματος στη γάμπα. Η ΑΕΚ έχει πιο εύκολη αποστολή κόντρα στον Πανσερραϊκό και παραμένει το πιο μεγάλο «αγκάθι» για τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα. Η «Ενωση» είναι κοντά στην παραχώρηση με μεταγραφή του Αλμπάνη στην Ανδόρα του Ζεράρ Πικέ, ενώ μάλλον θα διακόψει τον δανεισμό του Λάτσι στην Κόπερ και του Μπότου στη Σέριφ Τίρασπολ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT