Κύπελλο: Καθαρό προβάδισμα ΠΑΟΚ

Νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό των πολλών προβλημάτων και απουσιών

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλώρη για ακόμη έναν τελικό τα τελευταία χρόνια έβαλε ο ΠΑΟΚ, καθώς το 2-0 της νίκης του επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα του δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου, όπου αν περάσει τελικά το εμπόδιο των «πρασίνων» θα βρει λογικά τη Λαμία, νικήτρια με 2-1 του Απόλλωνα Παραλιμνίου στις Σέρρες.

Η ομάδα του Λουτσέσκου, στο μεγάλο ντέρμπι της φάσης των «8» του θεσμού, εκμεταλλεύτηκε τις δύο (σχεδόν αναγκαστικές) αλλαγές του Γιοβάνοβιτς στην ανάπαυλα των ημιχρόνων, όταν η αποχώρηση των Μπερνάρ και Κουρμπέλη έκοψε την ομάδα του στη μέση και άλλαξε εντελώς την εικόνα του παιχνιδιού που μέχρι τότε κυλούσε σε πράσινο φόντο, με το «τριφύλλι» να ελέγχει απόλυτα το ματς και να έχει, μάλιστα, ευκαιρίες να σκοράρει.

Αν και εμφανίστηκε χωρίς τον Σπόραρ (ίωση – θα παίξει την Κυριακή κόντρα στον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα στη Λεωφόρο), ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο α΄ μέρος, όπου είχε οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Τσέριν στο 21΄ και μία μεγάλη, διπλή, χαμένη ευκαιρία των Κουρμπέλη και Ιωαννίδη στο 27΄, όταν απέτυχαν να σκοράρουν εξ επαφής σε άδεια εστία.

Η ορμή και η μεγάλη πίεση του ΠΑΟΚ στο β΄ ημίχρονο άλλαξαν θεαματικά τα δεδομένα, έστω κι αν χρειάστηκε ένα παιδικό λάθος του Βαγιαννίδη για να ανοίξει το σκορ ο Μπράντον στο 53΄. Ο νεαρός παίκτης του Παναθηναϊκού επιχείρησε να γυρίσει την μπάλα στον Λοντίγκιν, αλλά αυτό που πέτυχε ήταν να δώσει μια… ονειρική ασίστ στον παίκτη του ΠΑΟΚ, ο οποίος σκόραρε ουσιαστικά χωρίς καμία πίεση. Το γκολ έδωσε κι άλλη πνοή στους γηπεδούχους που κατάφεραν να πετύχουν… νοκ ντάουν με τον Τάισον στο 72΄, τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο παρθενικό του παιχνίδι με τον «Δικέφαλο του Βορρά», με τον Γιοβάνοβιτς να χρησιμοποιεί τους Βαγιαννίδη και Χουάνκαρ ως εξτρέμ και τον Βέρμπιτς ως φουνταριστό επιθετικό…

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (78΄ Βιεϊρίνια), Αουγκούστο (68΄ Σβαμπ), Ντάντας, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (84΄ Μπίσεσβαρ), Νάρεϊ (68΄ Τάισον), Μπράντον (68΄ Ολιβέιρα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (81΄ Καμπετσής), Πέρεθ, Κουρμπέλης (46΄ Τσόκαϊ), Τσέριν, Μπερνάρ (46΄ Βέρμπιτς), Παλάσιος (81΄ Κώτσιρας), Ιωαννίδης (70΄ Πούχατς).

Νωρίτερα, η ΑΕΚ των πολλών αλλαγών αγχώθηκε μόνο στο α΄ ημίχρονο, αλλά μόλις άνοιξε το σκορ στο 55΄ με τον Μάνταλο όλα έγιναν απλά. Με το που ανοίχτηκε λίγο ο Πανσερραϊκός και στην 11άδα της Ενωσης επέστρεψαν τα… βαριά όπλα, έφυγε από την «Αγιά Σοφιά» ηττημένος με 3-0, με άλλα δύο γκολ από τους Λιβάι Γκαρσία στο 67΄ και Πινέδα στο 89΄.

Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης πήρε και η Λαμία επικρατώντας 2-1 (41΄ Ελέζι – 28΄ Τζανδάρης, 78΄ πέν. Τσιλούλης) επί του Απόλλωνα Παραλιμνίου στις Σέρρες. Ολοι οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Νίκη 1-0 ο Ολυμπιακός επί του Αρη  

Με τρόπο…  καρμπόν ο Ολυμπιακός νίκησε για 2η φορά τον Αρη σε τέσσερις ημέρες στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 1-0, χάρη σε ένα γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες στο 30΄. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Ιτούρμπε στο 16΄, αλλά υποδείχθηκε οφσάιντ, ενώ είχαν δοκάρι με τον Καμάτσο στο 79΄ και μία σημαντική ευκαιρία με τον Ετέμπο στο φινάλε των καθυστερήσεων. Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν με τον Ελ Αραμπί στο 56΄ και τον Μπουχαλάκη στο 89΄ και το 90΄+1΄.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ρέτσος, Ντόι, Ανδρούτσος (64΄ Ρέαμπτσουκ), Βρουσάι (79΄ Μπουχαλάκης), Σαμασέκου, Ινμπομ Χουάνγκ, Κασάμι (64΄ Χάμες Ροντρίγκες), Μασούρας, Γκάρι Ροντρίγκες (69΄ Ροντινέι), Αραμπί (69΄ Μπακαμπού).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο (46΄ Εμπακατά), Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (46΄ Καμάτσο), Ετέμπο, Μαντσίνι, Ιτούρμπε (65΄ Πάλμα), Αμπουμπακάρ Καμαρά (35΄ Γκρέι).  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT