Κύπελλο: Έλληνα διαιτητή ζητεί για τη ρεβάνς ο Αρης

Κύπελλο: Έλληνα διαιτητή ζητεί για τη ρεβάνς ο Αρης

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόντρα στο ρεύμα των τελευταίων ετών που θέλει μόνο ξένους διαιτητές στα ντέρμπι πηγαίνει ο Αρης. Με αφορμή το γκολ του Ιτούρμπε που δεν μέτρησε και τη μη αποβολή του Βρουσάι από τον Πορτογάλο Μαρτίνς στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έστειλε επιστολή στην ΚΕΔ με την οποία ζητεί να οριστεί Ελληνας διαιτητής στον αγώνα ρεβάνς με τους «ερυθρολεύκους», πλην του «ανεπιθύμητου» Τάσου Παπαπέτρου. Θα έχει πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απόφαση – απάντηση του αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ, καθώς υπάρχει ρητή συμφωνία των ομάδων του Big-5 να διευθύνουν τα ντέρμπι μόνο ξένοι διαιτητές, με χαρακτηριστικό ότι όταν ο ίδιος όρισε τον Τάσο Σιδηρόπουλο στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ της 4ης αγωνιστικής, προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων και αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει άρον άρον με τον Γκεόργκι Καμπάκοφ.

Οι «κίτρινοι» έχουν παράπονα από τη διαιτησία Μαρτίνς στο Καραϊσκάκη και έστειλαν το αίτημα στην ΚΕΔ.

Το 1-0 της νίκης του δίνει στον Ολυμπιακό διακριτό προβάδισμα πρόκρισης, αλλά αφήνει στον Αρη ελπίδες ανατροπής στη ρεβάνς που θα οριστεί πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη, μιας και υπάρχει αίτημα να γίνει το ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ την Πέμπτη για τηλεοπτικούς λόγους, αρκεί να μη διαφωνήσει κάποια από τις δύο ομάδες. Οι «πράσινοι» ενδιαφέρονται πρωτίστως για νίκη στην αναμέτρησή τους με τον ΠΑΟΚ μεθαύριο στη «Λεωφόρο» για το πρωτάθλημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αφήσουν σε δεύτερη μοίρα το Κύπελλο. Είναι οι κάτοχοι του τροπαίου και θέλουν να το υπερασπιστούν, αλλά στην παρούσα φάση δεν ασχολούνται καθόλου με τη ρεβάνς παρά μόνο με το κυριακάτικο ντέρμπι, δεύτερο από τα τρία συνεχόμενα με αντίπαλο τον «δικέφαλο του Βορρά» μέσα σε διάστημα μικρότερο των 10 ημερών.

Στα άλλα δύο ζευγάρια της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί. Μετά το 3-0 επί του Πανσερραϊκού, η ΑΕΚ περιμένει ουσιαστικά στην ημιτελική φάση τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός – Αρης, όπως και η Λαμία έχει ισχυρό προβάδισμα μετά τη νίκη της με 2-1 επί του Απόλλωνα Παραλιμνίου στις Σέρρες και περιμένει όποιον περάσει από το ζευγάρι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT