«Φωτιά» στο πρωτάθλημα

Τέσσερις ομάδες «συνωστίζονται» σε 6 βαθμούς – ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, μεγάλοι κερδισμένοι

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φωτιά» στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας έβαλε η επιβλητική νίκη του ΠΑΟΚ με 3-0 επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, στριμώχνοντας πια τέσσερις ομάδες μέσα σε μόλις 6 βαθμούς, συνθήκη εντελώς ασυνήθιστη σε ένα πρωτάθλημα που χρόνια τώρα ήταν κούρσα για μία ή δύο ομάδες.

Οι «πράσινοι» εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή, αλλά νιώθουν πλέον καυτή την ανάσα της ΑΕΚ η οποία απέφυγε στο 92΄ το… έμφραγμα στη Νεάπολη από τον ουραγό Ιωνικό. Με τη νίκη του στο ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ έπιασε ξανά στην 4η θέση τον Ολυμπιακό και με τη μείωση της διαφοράς στο -6 μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου, μάλλον απρόβλεπτα θα έλεγε κανείς με βάση τη δυναμική του έως την περασμένη Κυριακή, μετά το 0-0 με τον ΟΦΗ στην Τούμπα.

Αντίστοιχη απώλεια γνώρισαν και οι «ερυθρόλευκοι» με το ισόπαλο 1-1 στο Περιστέρι, όπου εμφάνισαν ξανά αδυναμίες τόσο στην αμυντική όσο και στην επιθετική λειτουργία τους. Παρά τους δύο χαμένους βαθμούς, έμειναν με την παρηγοριά ότι μείωσαν τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό στο μισό της απόστασης που υπήρχε ένα μήνα νωρίτερα, με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Οπως δείχνουν οι αριθμοί, αυτή η διακοπή του ενός μηνός δημιούργησε εντελώς διαφορετικό τοπίο στο πρωτάθλημα απ’ αυτό που υπήρχε μέχρι το τέλος του α΄ γύρου, όταν σταμάτησαν οι αγώνες λόγω του Μουντιάλ στο Κατάρ. Μέχρι τότε, ο Παναθηναϊκός έκανε παρέλαση με 12 νίκες και μία ισοπαλία σε 13 αγώνες, έχοντας εξασφαλίσει διαφορά 8 βαθμών από τη δεύτερη ΑΕΚ και 12 από ΠΑΟΚ – Ολυμπιακό. Στα έξι παιχνίδια που ακολούθησαν από την έναρξη του β΄ γύρου, οι «πράσινοι» κάνουν πορεία μικρομεσαίας ομάδας, έχοντας σε αυτήν την άτυπη βαθμολογία την 8η θέση! Πρώτη είναι η ΑΕΚ με 15 και ακολουθούν ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός με 14, Αρης με 10, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητος με 9 και Παναθηναϊκός με 8!

Τσουχτερό πρόστιμο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον Σένκεφελντ για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.

Η ψύχραιμη αντίδραση όλων στη Λεωφόρο παρά το σοκ μοιάζει καλό σημάδι στην προσπάθεια της ομάδας του Γιοβάνοβιτς να ηρεμήσει και να ξαναβρεί τον εαυτό της. Οι μεγάλες απώλειες έχουν κλονίσει την ψυχολογία της στα μισά της διαδρομής, αλλά το πρόγραμμα στρώνει αρκετά και προσφέρει ευκαιρία ανασύνταξης, ειδικά τώρα που θα αρχίσουν τα παιχνίδια μεταξύ των άλλων διεκδικητών. Κρίσιμο σημείο για τον Παναθηναϊκό θα είναι η εικόνα του την Πέμπτη στη ρεβάνς του 2-0 από τον ΠΑΟΚ και τη Δευτέρα στην Τρίπολη.

Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, η αντίδραση – ηλεκτροσόκ της διοίκησης να τιμωρήσει με πρόστιμο 20.000 ευρώ τον Σένκεφελντ για την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του: πήρε δύο αχρείαστες κίτρινες που του στερούν τη συμμετοχή του στη ρεβάνς του Κυπέλλου, από την οποία θα απουσιάσει και ο τραυματίας Μάγκνουσον. Ο Παναθηναϊκός περιμένει και μεταγραφική ανάσα, με την απόκτηση δεξιού εξτρέμ (είναι κοντά σε παίκτη από τη La Liga, με δανεισμό και οψιόν αγοράς) και ενός κεντρικού μέσου, με τον Κάουλι της Λουντογκόρετς να είναι ξανά στο προσκήνιο.

Η ΑΕΚ έκανε… εσωτερική μεταγραφή με τον Τσούμπερ, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο και πολύ κρίσιμο γκολ στη Νεάπολη, δείχνοντας ότι περιμένει καλύτερες μέρες μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του.

Πέρα από την τεράστια ψυχολογία που του έδωσε η νίκη στη Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ περιμένει πολλά από τον 20χρονο Κωνσταντέλια, ο οποίος έδειξε σε ένα κρίσιμο παιχνίδι στόφα σπουδαίου ποδοσφαιριστή, δικαιώνοντας τις μεγάλες προσδοκίες. Με δεδομένο ότι έχει στην Τούμπα τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, η διαφορά των 6 βαθμών δεν μοιάζει βουνό για την ομάδα του Λουτσέσκου, ιδίως εάν δεν χαλάσει όλη αυτή η θετική αύρα με ένα «λάθος» την Πέμπτη στο Κύπελλο. Στο -6 είναι και ο Ολυμπιακός, αλλά στο Περιστέρι έδειξε ξανά ότι έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να βρει τη σταθερότητα που θα τον οδηγήσει στην κορυφή…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT