Στέφανος Τσιτσιπάς: Ακόμη πιο κοντά στο όνειρο

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ακόμη πιο κοντά στο όνειρο

Δύο… βήματα απέμειναν για να αγκαλιάσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς το όνειρό του και να κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο γκραν σλαμ στο αυστραλιανό όπεν

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο… βήματα απέμειναν για να αγκαλιάσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς το όνειρό του και να κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο γκραν σλαμ στο αυστραλιανό όπεν. Ο τενίστας μας νίκησε τον Γίρι Λεχέτσκα με 6-3, 7-6, 6-4 σε δύο ώρες και 17 λεπτά και προκρίθηκε για 4η φορά σε ημιτελικούς της διοργάνωσης.

Ο Στέφανος, στην αναμέτρηση με τον Λεχέτσκα, από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι μπήκε στο γήπεδο με στόχο να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε. Ακόμα και στο δεύτερο, σετ όταν ο αντίπαλός του τον πίεσε, σε τίποτα δεν θύμιζε τον… παλιό Τσιτσιπά με τα πολλά νεύρα.

Επαιξε συγκεντρωμένα και ψύχραιμα και έφτασε στη νίκη. «Ηταν πολύ καλός. Εχει βελτιωθεί παντού. Μέσα στο γήπεδο δεν έχει εκρήξεις. Δείχνει ώριμος για να κάνει το επόμενο βήμα», δήλωσε στην «Κ» ο παλαιός πρωταθλητής Γιώργος Καλοβελώνης.

Ο επόμενος αντίπαλος του κορυφαίου Ελληνα τενίστα θα είναι ο Ρώσος Κάρεν Χατσάνοφ, ο οποίος «φιγουράρει» στην 20ή θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με τον ημιτελικό να είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή.

Οι δύο τενίστες έχουν βρεθεί πέντε φορές αντιμέτωποι και ο Τσιτσιπάς έχει επικρατήσει σε όλες τις αναμετρήσεις. «Ο Χατσάνοφ βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση, αλλά το φαβορί είναι ο Στέφανος», υπογράμμισε ο Γ. Καλοβελώνης, ο οποίος πιστεύει ότι ο Ελληνας άσος είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρώτου major τίτλου του αλλά τον προβληματίζει η αγωνιστική κατάσταση του Τζόκοβιτς. Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Στέφανος Τσιτσιπάς δείχνει ότι έχει βρει το παιχνίδι που του ταιριάζει. Οπως έχει πει πολλές φορές, η Μελβούρνη είναι μία από τις αγαπημένες του πόλεις ενώ όταν παίζει στο τουρνουά της νιώθει σαν να βρίσκεται στο σπίτι του.

Ο Ελληνας τενίστας πήρε τη νίκη με 6-3, 7-6, 6-4 και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του αυστραλιανού όπεν.

Η Μάργκοτ Ρόμπι

Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με τον Λεχέτσκα αποκάλυψε ακόμη ένα λόγο που του αρέσει η Αυστραλία και αυτός δεν είναι άλλος από την ηθοποιό Μάργκοτ Ρόμπι. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, προσκάλεσε τη διάσημη Αυστραλέζα ηθοποιό στον αγώνα του και αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό του έργο, αποκαλύπτοντας ότι στο μέλλον σχεδιάζει να χτίσει ένα σχολείο για να βοηθήσει τα παιδιά της Βικτόρια.

Στην… αντίπερα όχθη, ο Κάρεν Xατσάνοφ προκρίθηκε στους ημιτελικούς χωρίς να… ιδρώσει. Προηγήθηκε του Σεμπάστιαν Κόρντα με 2-0 σετ και στο τρίτο ο Αμερικανός εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού στον καρπό. Πρόκειται για τον 2ο ημιτελικό του Xατσάνοφ σε γκραν σλαμ, καθώς είχε προκριθεί και στο τελευταίο αμερικανικό όπεν. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ομοσπονδία τένις του Αζερμπαϊτζάν έχει ζητήσει την τιμωρία του αθλητή διότι σε μήνυμα στην κάμερα είχε γράψει «Δημοκρατία του Ναγκόρνο – Καραμπάχ».

Στις γυναίκες, η Ελενα Ριμπάκινα θα παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα της σε ημιτελικούς του αυστραλιανού όπεν. Η περυσινή νικήτρια του Γουίμπλεντον νίκησε την τροπαιούχο του Ρολάν Γκαρός Γέλενα Οσταπένκο με 6-2, 6-4 και πήρε το «εισιτήριο» για την τετράδα.

Η 23χρονη θα αντιμετωπίσει αύριο τη Βικτόρια Αζαρένκα. Η Λευκορωσίδα επικράτησε της Τζέσικα Πεγκούλα με 6-4, 6-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT