Βόλεϊ: Στους ημιτελικούς του Τσάλεντζ Καπ οι «πράσινοι»

Βόλεϊ: Στους ημιτελικούς του Τσάλεντζ Καπ οι «πράσινοι»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόκριση στους ημιτελικούς του Τσάλεντζ Καπ πανηγύρισε η ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού, ύστερα από μια αναμέτρηση-θρίλερ. Οι «πράσινοι» νίκησαν την ολλανδική Οριόν στο «χρυσό» σετ και έτσι κατάφεραν να πάρουν το «εισιτήριο», καθώς στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης (ηττήθηκαν 0-3), εξαιτίας των τραυματισμών, δεν θύμιζαν σε τίποτα την ομάδα που είχε αναδειχθεί νικήτρια στην Ολλανδία με 3-1.

Την πρόκριση στους ημιτελικούς της διοργάνωσης θα αναζητήσει σήμερα και ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει στο Βουκουρέστι τη Στεάουα. Στο πρώτο παιχνίδι είχε νικήσει με 3-1. Αν προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον «αιώνιο» αντίπαλό του.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έδειξε ότι δεν βρισκόταν σε καλή ημέρα. Με ασταθή υποδοχή και τους Ολλανδούς να έχουν βρει λύσεις στις επιθετικές προσπάθειες των «πρασίνων», η Οριόν επικράτησε στο πρώτο σετ με 25-22. Ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε στο δεύτερο σετ και πήρε προβάδισμα, αλλά οι Ολλανδοί ισοφάρισαν (15-15). Η ελληνική ομάδα πέρασε και πάλι μπροστά, όμως λίγο πριν από το τέλος οι Βάικστρα και Καϊσλάσαλο κατάφεραν να δώσουν στον σύλλογό τους τη νίκη και να κάνουν το 2-0, με σκορ 25-23.

Η εικόνα στο τρίτο σετ θύμιζε το πρώτο. Η Οριόν πήρε από την αρχή «κεφάλι» και οι παίκτες του Παναθηναϊκού προτίμησαν να φυλάξουν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν το «χρυσό» σετ που θα τους έδινε την πρόκριση. Οι Ολλανδοί επικράτησαν με 25-20. Στο καθοριστικό σετ, οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν με πάθος για την πρόκριση. Με ηγέτες τους Κόβαρ και Φράγκο πρωταγωνίστησαν και με πολύ καλό μπλοκ κατέκτησαν το σετ και την πρόκριση.

Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα της ομάδας του και ιδιαίτερα στον Ερνάντεζ, ο οποίος αγωνίστηκε τραυματισμένος. «Διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο με συνεχόμενους αγώνες που κρίνουν τίτλους και στόχους. Είχαμε τον Ερνάντεζ με πρόβλημα τραυματισμού. Σε ό,τι αφορά τη σημερινή αναμέτρηση ξέραμε πολύ καλά ότι ο αντίπαλος δεν θα έρθει εδώ να παραδοθεί. Καταφέραμε και είχαμε καθαρό μυαλό στο καθοριστικό “χρυσό” σετ», υπογράμμισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT