Davis Cup: Η εθνική Ελλάδος κληρώθηκε με τη Σλοβακία

Davis Cup: Η εθνική Ελλάδος κληρώθηκε με τη Σλοβακία

Η Σλοβακία δεν έχει παίκτη στο επίπεδο του Στέφανου Τσιτσιπά, και ο καλύτερος τενίστας της είναι ο Αλεξ Μόλτσαν, Νο 52 στην παγκόσμια κατάταξη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σλοβακία θα είναι η επόμενη αντίπαλος της εθνικής Ελλάδος στο τένις ανδρών στο Davis Cup, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση για το World Group I.

Οι αγώνες θα γίνουν το Σεπτέμβριο επί ελληνικού εδάφους και η νικήτρια χώρα θα προχωρήσει στον επόμενο γύρο και θα διεκδικήσει τη θέση της στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Να σημειωθεί ότι η Σλοβακία δεν έχει μεν παίκτη στο επίπεδο του Στέφανου Τσιτσιπά (ο καλύτερος τενίστας της είναι ο Αλεξ Μόλτσαν, Νο 52 στην παγκόσμια κατάταξη), «έχει όμως σαφώς μεγαλύτερο βάθος από την Ελλάδα, με τέσσερις παίκτες μέσα στο Top-150 της ATP», σχολιάζει το αθλητικό τμήμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου ειδήσεων. 

Ο Τσιτσιπάς έστειλε την Ελλάδα στην 1η κατηγορία του Davis Cup μετά από 19 χρόνια

Στις 5 Φεβρουαρίου, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ (7-6, 6-1) του Αντρέας Αντράντε και η Ελλάδα με συνολικό σκορ 3-1 επί του Ισημερινού εξασφάλισε την πρόκριση της στο World Group I του Davis Cup, μετά από 19 χρόνια (από το 2004).

Ο Ελληνας πρωταθλητής έκαμψε την αντίσταση του αντιπάλου του, Νο 564 στην παγκόσμια κατάταξη, σ’ έναν αγώνα που κράτησε 1 ώρα και 15 λεπτά.

Τσιτσιπάς: Στόχος ο τίτλος του Davis Cup σε 3-4 χρόνια

Πριν τις αναμετρήσεις με τον Ισημερινό, ο Έλληνας πρωταθλητής είχε μοιραστεί το όνειρο του για μια μελλοντική κατάκτηση του Davis Cup,.  

«Θέλω να πω αρχικά ότι το να βρισκόμαστε εδώ είναι μεγάλη τιμή για εμάς. Στόχος μας είναι, όσο ακραίο και παράλογο να ακούγεται, ο τίτλος του Davis Cup, σε 3-4 χρόνια από τώρα», είχε πει ο 24χρονος τενίστας, στη συνέντευξη τύπου, δηλώνοντας «πεινασμένος» για τένις. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT