Κύπελλο: Εκαναν… ζέσταμα οι «8» πριν από το πρώτο τζάμπολ

Κύπελλο: Εκαναν… ζέσταμα οι «8» πριν από το πρώτο τζάμπολ

Σε ρυθμούς Κυπέλλου το ελληνικό μπάσκετ – Στο Ηράκλειο από την Πέμπτη έως και την Κυριακή το Φάιναλ 8.

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία εβδομάδα στην οποία η «καρδιά» του ελληνικού μπάσκετ θα χτυπάει στο Ηράκλειο είναι η τρέχουσα, εκεί όπου θα κριθεί ο δεύτερος τίτλος της χρονιάς, το Κύπελλο Ελλάδας. Το τετραήμερο 16-20/2, με το καινοτόμο Φάιναλ 8 (συμμετοχή των επτά καλύτερων ομάδων του πρώτου γύρου της Basket League και του κατόχου του UNICEF Trophy), η ΕΟΚ θα επιδιώξει να προσδώσει στον θεσμό την αίγλη του παρελθόντος. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Περιστέρι, ΠΑΟΚ, Αρης, Κολοσσός και Πανιώνιος, μέσω των προπονητών και των αρχηγών τους, έδωσαν χθες την υπόσχεση πως θα βάλουν τα δυνατά τους για μια διοργάνωση γεμάτη θέαμα. «Μεγάλη γιορτή» χαρακτήρισε το Φάιναλ 8 ο υφυπ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης, όπως επίσης και οι πρόεδροι ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ, Β. Λιόλιος και Β. Γαλατσόπουλος, με τον τελευταίο να αναφέρεται και στις οικονομικές διεκδικήσεις του αθλήματος, τις οποίες όπως είπε τις δικαιούται. «Το τουρνουά θα είναι ανταγωνιστικό. Δεν θεωρούμε τον εαυτό μας φαβορί», υπογράμμισε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας. «Η προσέγγισή μας είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι στον Κολοσσό, το πρώτο παιχνίδι του Φάιναλ 8», τόνισε από την πλευρά του ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ντέγιαν Ράντονιτς.

«Ως ΑΕΚ πάμε να τα δώσουμε όλα, με σεβασμό αλλά χωρίς ίχνος φόβου», είπε ο κόουτς της Ενωσης, Ηλίας Καντζούρης. «Πρέπει να γίνει θεσμός το Φάιναλ 8. Εμείς δεν έχουμε καμία πίεση», δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης για λογαριασμό του Περιστερίου. «Οι προημιτελικοί είναι τελικός για κάθε ομάδα. Πρέπει να παρουσιαστείς έτοιμος για να κερδίσεις», ήταν τα λόγια του τεχνικού του ΠΑΟΚ, Αρη Λυκογιάννη, «θα αντιμετωπίσουμε ίσως την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης», παραδέχτηκε ο Γιάννης Καστρίτης για τον προημιτελικό του Αρη με τον Ολυμπιακό, ενώ με χιούμορ αντιμετώπισε τη δύσκολη αποστολή του Κολοσσού ο Ηλίας Παπαθεοδώρου: «Θα παίξουμε με τον Παναθηναϊκό, στο πολύ δύσκολο σενάριο θα αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό και αν κερδίσουμε θα παίξουμε με τους… Γκόλντεν Στέιτ Ουόιριορς». Τέλος, ο προπονητής του Πανιωνίου, που αγωνίζεται στην Β΄ Εθνική, Περικλής Ταυρόπουλος, χαρακτήρισε τιμή τη συμμετοχή της ομάδας στη διοργάνωση.

Το πρόγραμμα: Προημιτελικοί 16/2: 15.45 Πανιώνιος – ΑΕΚ (1), 19.15 Περιστέρι – ΠΑΟΚ (2). 17/2: 15.45 Ολυμπιακός – Αρης (3), 19.15 Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρόδου (4). Ημιτελικοί 18/2: 15.45 Νικητής 1 – Νικητής 2 (5), 19.15 Νικητής 3 – Νικητής 4 (6). Τελικός 19/2: 19.15 Νικητής 5 – Νικητής 6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT