Με φόντο τον τελικό Κυπέλλου

Ρεβάνς του 3-0 για Ολυμπιακό και ΑΕΚ σήμερα – Πρώτο ματς για Λαμία-ΠΑΟΚ

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν ακόμη καταλαγιάσει ο θόρυβος από τα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, απόψε έχουμε μπροστά μας ακόμη ένα μεγάλο ραντεβού για τη 2η αγωνιστική της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, με τους «ερυθρόλευκους» να υποδέχονται την ΑΕΚ.

Η Ενωση πηγαίνει στο Φάληρο με το «μαξιλαράκι» του 3-0 από το πρώτο παιχνίδι στην «Αγιά Σοφιά» και είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο για να βρεθεί στον τελικό του Μαΐου. Ο Ματίας Αλμέιδα θέλησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους λέγοντας ότι ακόμη υπάρχουν 90 λεπτά αγώνα, που όλα μπορούν να συμβούν, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι σε αυτόν τον ημιτελικό δεν παίζεται μόνο η πρόκριση, αλλά και η ψυχολογία των δύο αντιπάλων ενόψει των τελευταίων αγωνιστικών του πρωταθλήματος. Αν η ομάδα του καταφέρει να πετύχει ακόμη μια νίκη επί του Ολυμπιακού, ουσιαστικά του στέλνει και μήνυμα για την αναμέτρηση που θα ακολουθήσει ξανά στη Νέα Φιλαδέλφεια για το φινάλε της κανονικής διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο Αργεντινός τεχνικός ανακοίνωσε αποστολή και με τους 25 παίκτες που έχει διαθέσιμους, όμως καλείται να βρει τη λύση για την κορυφή της επίθεσης, καθώς απουσιάζουν οι Λιβάι Γκαρσία και Φαν Βέερτ.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός καλείται απόψε να ανέβει ένα βουνό, αφού η διαφορά του πρώτου αγώνα δεν του αφήνει πολλές πιθανότητες. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να παλέψουν προκειμένου να τις εξαντλήσουν, καθώς ακόμη κι αν δεν καταφέρουν να καλύψουν τη διαφορά των τριών γκολ, θέλουν τη νίκη, ώστε να ανακάμψουν ψυχολογικά ενόψει του «καυτού» φινάλε στο πρωτάθλημα. Η εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σίγουρα αποτελεί οδηγό, όμως αυτή τη φορά θα πρέπει οι παίκτες του να τελειώσουν τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουν. Ο Μίτσελ δεν μπορεί να υπολογίζει ξανά στον τραυματία Χάμες, όπως και στον τιμωρημένο Παπασταθόπουλο.

Στο άλλο σημερινό ματς για τον θεσμό, η Λαμία υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, το οποίο είχε αναβληθεί εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην πόλη πριν από μερικές εβδομάδες.

Μεγάλες μάχες στο πρωτάθλημα για καλύτερο πλασάρισμα στην κορυφή και στην «ουρά» για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Στον Πειραιά συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες για τις αποφάσεις του Πορτογάλου Πινέιδο στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, με αποκορύφωμα το ακυρωθέν γκολ του Βρουσάι στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ χθες υπήρξε έντονη αντίδραση και για τον ορισμό στον αποψινό ημιτελικό του Αλιγιάρ Αγκάγεφ από το Αζερμπαϊτζάν.

Παρά τις φωνές, πάντως, έπειτα και τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής, η κούρσα συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά της βαθμολογίας. Ο Παναθηναϊκός με τον πόντο που πήρε στο Φάληρο έφτασε τους 55 και περιμένει την 25η αγωνιστική τον Παναιτωλικό, ενώ την τελευταία ημέρα παίζει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Η ΑΕΚ που νίκησε με 2-0 τον Αστέρα έχει πλέον 53 β., ενώ εκκρεμεί η δευτεροβάθμια απόφαση για τον αγώνα με τον Ατρόμητο. Την Κυριακή πηγαίνει στο Ηράκλειο να παίξει με τον ΟΦΗ, ενώ την τελευταία αγωνιστική έχει εντός τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» (50 β.), εκτός από το ντέρμπι με την Ενωση, παίζουν την Κυριακή με τον Λεβαδειακό στο Φάληρο. Τέλος, ο ΠΑΟΚ (48 β.), έχει το πιο βατό πρόγραμμα από τους τέσσερις, καθώς παίζει με τον Ιωνικό στην Τούμπα και εκτός με τον Βόλο.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην ουρά, με τρεις ομάδες να παλεύουν για μια θέση στον ήλιο. Ο Ιωνικός (15 β.) γνώρισε εντός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ με 2-0 και έχει αρκετά δύσκολη αποστολή, αφού παίζει εκτός με ΠΑΟΚ και στη Νεάπολη με τον Αστέρα. Ο Λεβαδειακός μετά το 0-0 με τον Παναιτωλικό έφτασε στους 14 β., όμως τώρα πηγαίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον ΟΦΗ. Τέλος, η Λαμία πήρε έναν πόντο στον Βόλο (1-1) και έφτασε τους 13, όμως έχει και αυτή δύσκολη αποστολή, καθώς θα παίξει μέσα με τον Αρη και εκτός με τον Παναιτωλικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT