Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας: Δύο «αστέρια» μιλούν στην «Κ»

Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας: Δύο «αστέρια» μιλούν στην «Κ»

Ανάμεσα στις «σταρ» του αθλήματος, για πρώτη φορά, συγκαταλέγονται δύο Ελληνίδες, η Δέσποινα Γεωργιάδου και η Δώρα Γκουντούρα, οι οποίες μιλούν στην «Κ» για την πορεία και τους στόχους τους.

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας «γαλαξίας» από «αστέρια» βρίσκεται από σήμερα (3/3) μέχρι και την Κυριακή στο ΟΑΚΑ προκειμένου να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης γυναικών «Ακρόπολις», μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις ξιφασκίας στον κόσμο. Ανάμεσα στις «σταρ» του αθλήματος, για πρώτη φορά, συγκαταλέγονται δύο Ελληνίδες, η Δέσποινα Γεωργιάδου και η Δώρα Γκουντούρα, οι οποίες βρίσκονται, αντίστοιχα, στην 3η και την 9η θέση του κόσμου.  

«Για φτάσουμε εκεί υπήρξε πολύ δουλειά. Το επίπεδό τους είναι απίστευτα υψηλό. Στον ελληνικό αθλητισμό δεν έχουμε πολλούς αθλητές σε τέτοιο επίπεδο», δήλωσε στην «Κ» ο Μανώλης Κατσιαδάκης, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, του οποίου όμως η καρδιά… χτυπάει ελληνικά καθώς υπηρέτησε το άθλημα ως αθλητής του Πανελληνίου αλλά και ως πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας. 

Η διοργάνωση διεξάγεται σε κλίμα θλίψης. Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει επηρεάσει τις αθλήτριες. Οι ξένες ξιφομάχοι ζητάνε συνεχώς να μάθουν περισσότερες πληροφορίες και εκφράζουν στις Ελληνίδες τη λύπη και την συμπαράστασή τους. «Ήταν μία διοργάνωση που την περίμενα ανυπόμονα. Όμως, μετά από το δυστύχημα στα Τέμπη οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Θα πάρουμε μέρος στους αγώνες, διότι είναι διεθνείς, αλλά το μυαλό μας θα είναι και σε αυτές τις οικογένειες που είδαν τους δικούς τους ανθρώπους να χάνονται. Δεν ξεχνάμε αυτό που έγινε. Σε αγωνιστικό επίπεδο η σεζόν πήγε πολύ καλά. Προετοιμάζομαι στη Γαλλία και γύρισα στη Ελλάδα πριν από λίγα εικοσιτετράωρα. Είναι πολύ ωραίο να είσαι στη χώρα σου. Νιώθω καλά και αύριο (4/3) θα δώσω στους αγώνες το 1000% των δυνατοτήτων μου», μας είπε η Δέσποινα Γεωργιάδου. Τόσο η Γεωργιάδου, όσο και η Γκουντούρα, θα πάρουν μέρος στους αγώνες του κυρίως ταμπλό που θα αρχίσουν αύριο στο ΟΑΚΑ.  

Η Δώρα Γκουντούρα αγωνίζεται στο κύπελλο «Ακρόπολις» από 17 ετών. Αυτή τη φορά όμως θα αγωνιστεί ως ένα «αστέρι» παγκοσμίου βεληνεκούς. «Ανυπομονώ να πάρω μέρος σε έναν αγώνα τόσο υψηλού επιπέδου μέσα στη χώρα μου, μπροστά στους δικούς μου ανθρώπους. Η αίθουσα θα γεμίσει με τις οικογένειές μας, τους φίλους μας και τους ανθρώπους που αγαπάνε το άθλημα. Η συγκίνηση είναι μεγάλη όταν αγωνίζεσαι στο «σπίτι» σου. Μόνο και μόνο ότι το προηγούμενο βράδυ είσαι με τους δικούς σου σού δίνει άλλη χαρά. Κάθε φορά ο στόχος είναι ένας: να βγούμε πρώτες και γι’ αυτό δουλεύουμε», δήλωσε στην «Κ» η 25χρονη πρωταθλήτρια. 

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής ξιφασκίας που το άθλημα διαθέτει δύο από τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου. Ο παλαιός πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας όμως έχει ένα παράπονο: «Μας λείπει μία ακόμη, αντίστοιχου επιπέδου, για να σχηματίσουμε μία από τις πιο δυνατές ομάδες της παγκόσμιας ξιφασκίας».   

Στην διοργάνωση αγωνίζονται, συνολικά, 177 αθλήτριες από 34 διαφορετικές χώρες και 25 διαφορετικές εθνικές ομάδες. Οι αναμετρήσεις για το κυρίως ταμπλό θα αρχίσουν το πρωί του Σαββάτου και την Κυριακή θα διεξαχθούν οι αγώνες των εθνικών ομάδων.    

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT