«Ασημένιος» ο Ανδρικόπουλος στο τριπλούν

«Ασημένιος» ο Ανδρικόπουλος στο τριπλούν

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος κατέκτησε χθες το βράδυ το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης στο στο τριπλούν, με άλμα στα 16,58 μ.

Να εμπλουτίσουν τη συλλογή μεταλλίων τους θα προσπαθήσουν οι Μίλτος Τεντόγλου και Κατερίνα Στεφανίδη, οι οποίοι προκρίθηκαν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους. Η Κατερίνα Στεφανίδη θα αγωνιστεί σήμερα το απόγευμα. Το… πρωινό ξύπνημα επηρέασε τον Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος χρειάστηκε δύο άλματα για να πάρει το «εισιτήριο» για τον αυριανό (πρωί) τελικό του μήκους. Ο πρωταθλητής μας είχε πρώτο άλμα στα 7,91 μ. και δεύτερο στα 8,03 μ., με όριο πρόκρισης 7,95 μ. Στα 8,03 πήρε την πρόκριση και ο Ρουμάνος Γκαμπριέλ Μπιτάν. Ο βασικός αντίπαλος του Μίλτου Τεντόγλου για το χρυσό μετάλλιο αναμένεται να είναι ο Σουηδός Τομπίας Μοντλέρ, ο οποίος με την 3η προσπάθεια έφτασε τα 8,14 μ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, σήμερα το απόγευμα (18.05) θα επιχειρήσει το άλμα που θα τη φέρει σε μiα θέση του ευρωπαϊκού βάθρου. Στον προκριματικό δεν δυσκολεύτηκε να υπερβεί τα 4,55 μ. «Αισθάνομαι ότι κάτι καλό μπορεί να βγει στον τελικό. Το φαβορί είναι η Τίνα Σούτεϊ. Αν χάσει αυτόν τον αγώνα θα τον χάσει από μόνη της», δήλωσε η ολυμπιονίκης μετά τον αγώνα.

Αντίθετα, η Νικόλ Κυριακοπούλου έμεινε εκτός τελικού καθώς δεν κατάφερε να «κατακτήσει» τα 4,45 μ. Στις δηλώσεις της αναφέρθηκε και στο δυστύχημα των Τεμπών. «Θα ήθελα να πω συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Η σκέψη μας είναι κοντά τους. Στον αγωνιστικό τομέα δεν είχα κάνει φέτος αγώνες και ήξερα ότι αυτό θα μου στοιχίσει».

Η αθλήτρια που συγκίνησε από την ελληνική αποστολή ήταν η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου. Η 20χρονη πριν πάρει τη θέση της στον βατήρα των 60 μ., άγγιξε το πένθος που φορούσε και έδειξε με το δάχτυλο τον ουρανό, κάτι που έφερε δάκρυα στα μάτια των Ελλήνων και των Τούρκων, καθώς και οι δύο λαοί βιώνουν μία εθνική τραγωδία. Διήνυσε την απόσταση σε 7,26, προκρίθηκε στους ημιτελικούς και πέτυχε ατομικό ρεκόρ και την 7η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών σε ό,τι αφορά τις ελληνικές συμμετοχές.

Στους τελικούς Τεντόγλου και Στεφανίδη – Εξαιρετική κούρσα για την Εμμανουηλίδου στα 60 μ.

Η Ειρήνη Βασιλείου και η Ανδριάνα Φέρρα συμμετείχαν στους προκριματικούς των 400 μ., αλλά δεν κατάφεραν να προκριθούν στους ημιτελικούς. Ο χρόνος της Βασιλείου ήταν 53,71 και της Φέρρα 55,29 (η τελευταία επίδοση που έδωσε την πρόκριση για τους ημιτελικούς ήταν τα 52,85). Στους προκριματικούς ολοκλήρωσε και η Ραφαέλλα Σπανουδάκη τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς ο πρόσφατος τραυματισμός της την είχε αφήσει εκτός προπονήσεων.

Τερμάτισε τα 60 μ. σε 7,43 και κατέλαβε την 29η θέση. Η Σπυριδούλα Καρύδη μπορεί να είχε άλμα στα 13,60 στο τριπλούν, πέτυχε την καλύτερη φετινή επίδοσή της, αλλά αυτό δεν έφτανε για να προκριθεί στον τελικό.

Εκτός από την Κατερίνα Στεφανίδη, σήμερα θα αγωνιστούν: 08.04: Επί κοντώ: Καραλής, 08.20: 60 μ. (πρ.): Νυφαντόπουλος, 09.35: 60 μ. εμπ. (πρ.): Πεσιρίδου, 10.20: 60 μ. εμπ. (πρ.): Δουβαλίδης.

• Η Νίκη Ξάνθου αγόρασε τα παπούτσια που είχε βάλει σε δημοπρασία ο Μίλτος Τεντόγλου προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τα σεισμόπληκτα παιδιά της Τουρκίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT