Μπάσκετ: Υψηλά ευρωπαϊκά εμπόδια για Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Μπάσκετ: Υψηλά ευρωπαϊκά εμπόδια για Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Την Μπαρτσελόνα υποδέχονται οι «ερυθρόλευκοι», δύσκολη αποστολή στη Λιμόζ για την Ενωση

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις του μπάσκετ μπαίνουν στην τελική τους ευθεία και απόψε δύο σπουδαία ραντεβού είναι προγραμματισμένα για Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο κατάμεστο ΣΕΦ (21.00) υποδέχονται την Μπαρτσελόνα για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, σε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες ύστερα από την ήττα στο Μιλάνο από την Αρμάνι.

Η εμφάνιση των Πειραιωτών τόσο σε αυτό το παιχνίδι όσο και σε εκείνο με τον Κολοσσό για το πρωτάθλημα, που έφτασε πολύ κοντά στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα, ήταν προβληματική και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν το έκρυψε, από τη στιγμή που η συγκεκριμένη είναι διαβολοβδομάδα (την Πέμπτη αντιμετωπίζουν την Μπάγερν στο ΣΕΦ).

«Το πρόγραμμά μας είναι ιδιαίτερα βαρύ τον τελευταίο καιρό. Παίξαμε μέσα σε 42 ώρες δύο παιχνίδια, συν το ταξίδι που ήμασταν όλο το βράδυ άυπνοι. Αυτό μοιραία επιφέρει κόπωση σωματική και ψυχική, την οποία πρέπει να ξεπεράσουμε γρήγορα. Εχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα που είναι σε καλή κατάσταση και έχει κάνει πέντε συνεχόμενες νίκες. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Η Μπαρτσελόνα προέρχεται από μια οδυνηρή ήττα στο ισπανικό πρωτάθλημα από τη Σαραγόσα και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ως την καλύτερη ομάδα στην Ευρωλίγκα, «που κυκλοφορεί εξαιρετικά την μπάλα», υποστηρίζοντας πως η ομάδα του έχει χάσει το μυαλό της και πρέπει σύντομα να συνέλθει.

Η ΑΕΚ δίνει ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της στο Basket Champions League αντιμετωπίζοντας στη Γαλλία τη Λιμόζ (21.30), έχοντας ως στόχο την πρόκριση στην οκτάδα. Με νίκη η Ενωση θα κάνει άλμα πρόκρισης σκαρφαλώνοντας στο 3-1 και θα πάρει σαφές πλεονέκτημα για την πρόκριση στα προημιτελικά. Ο Ηλίας Καντζούρης έχει στη διάθεσή του τον Ακίλ Μίτσελ, ενώ, μετά το ντεμπούτο τους στο πρωτάθλημα, θα παίξουν στην Ευρώπη και οι Μπρίντον Λεμάρ και Πιέρ Οριόλα. Την αποστολή της ομάδας ακολούθησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Μάκης Αγγελόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT