Σούπερ Λιγκ 1-ΑΕΚ: Kαι τώρα ο Ολυμπιακός

Σούπερ Λιγκ 1-ΑΕΚ: Kαι τώρα ο Ολυμπιακός

Η ΑΕΚ πέρασε με 1-0 από το Περιστέρι και ετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα γήπεδο όπου έγιναν πολλά πριν από έναν μήνα, η ΑΕΚ νίκησε τον Ατρόμητο (1-0) και… εκ νέου τα δοκάρια (είχε δύο στο πρώτο ημίχρονο) και από χθες απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής (στο +1 από τον Παναθηναϊκό), περιμένοντας τον Ολυμπιακό στο φινάλε της κανονικής περιόδου. Σε περίπτωση που η Ενωση επικρατήσει στο ντέρμπι της Κυριακής (19.00, «OPAP Arena») θα τερματίσει πρώτη στην κανονική περίοδο, ξεκινώντας με πλεονέκτημα τα πλέι οφ και μετατρέποντας ουσιαστικά τους αγώνες κατάταξης σε «κούρσα» για δύο (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός), αφού θα έχουν ξεφύγει αρκετούς βαθμούς από τους «ερυθρόλευκους» αλλά και από τον ΠΑΟΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» στο Περιστέρι χθες ήταν απόλυτα κυρίαρχοι για 60 λεπτά. Στο α΄ ημίχρονο, εκτός του νικητήριου τέρματος του Τσούμπερ στο 31΄ (ο Ελβετός έφτασε τα δέκα γκολ σε 59 συμμετοχές με την ΑΕΚ), είδαν την μπάλα να χτυπάει δύο φορές στα –μετρημένα από τον διαιτητή Καραντώνη– δοκάρια, σε σουτ του Σιντιμπέ στο 21΄ και του Γκατσίνοβιτς στο 43΄. Στο τελευταίο μισάωρο οι παίκτες του Αλμέιδα, επηρεασμένοι από την κούραση, απειλήθηκαν από τους γηπεδούχους που έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με τους Κλωναρίδη (80΄) και Τζαβίδα (87΄).

Ετσι, μετά το εξ αναβολής παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής και με όλες τις ομάδες πλέον να έχουν 25 αγώνες, η βαθμολογία έχει ως εξής: ΑΕΚ 59, Παναθηναϊκός 58, Ολυμπιακός 53, ΠΑΟΚ 51, Βόλος 39, Αρης 37, Ατρόμητος 29, Παναιτωλικός 28, ΟΦΗ 26, Αστέρας Τριπ. 25, ΠΑΣ Γιάννινα 23, Λαμία 16, Ιωνικός 15, Λεβαδειακός 14.

Στη Λαμία, σε ένα παιχνίδι που αναβλήθηκε όχι μία αλλά δύο φορές (λόγω της κακοκαιρίας και της τραγωδίας των Τεμπών), ο ΠΑΟΚ παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο «καθάρισε» την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με το επιβλητικό 5-1. Μόλις στο 13ο δευτερόλεπτο ο Νάρεϊ πέτυχε ένα από τα γρηγορότερα γκολ που έχουν σημειωθεί στα ελληνικά γήπεδα, ενώ ο Κωνσταντέλιας στο 25΄, ύστερα από ενέργεια που ξεκίνησε από τον ίδιο, διαμόρφωσε το 2-0. Στο β΄ ημίχρονο ο «δικέφαλος του βορρά» κυνήγησε το τρίτο γκολ για να «κλειδώσει» την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας και το πέτυχε στο 62΄ με ένα εξαιρετικό γκολ του Αουγκούστο. Μπράντον (67΄) και Σάστρε (69΄) μετέτρεψαν σε θρίαμβο τη νίκη του ΠΑΟΚ, με τον Μαρτίνεθ να βάζει το γκολ της τιμής για τη Λαμία, μειώνοντας στο τελικό 1-5 στο 86΄.

Εύκολα ο ΠΑΟΚ 5-1 τη Λαμία για το Κύπελλο, έκλεισε… θέση στον τελικό της διοργάνωσης.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ήταν τα νέα παράπονα του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το τέλος της. Ο Ρουμάνος τεχνικός διαμαρτυρήθηκε για το VAR, αλλά και απάντησε με χειρονομίες σε οπαδούς της Λαμίας.

Η ρεβάνς της Τούμπας δεν έχει οριστεί ακόμη, αλλά πιθανότατα θα διεξαχθεί μαζί με τον άλλο ημιτελικό Ολυμπιακού – ΑΕΚ (3-0 το πρώτο ματς υπέρ της ΑΕΚ) τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου.

Ο Μπερνάρ

Με μια μικροεπέμβαση που έγινε χθες αντιμετώπισε ο Μπερνάρ το πρόβλημα με τον κολικό του νεφρού που τον κράτησε εκτός από τον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Ο Βραζιλιάνος έχει κάποιες πιθανότητες να παίξει την Κυριακή στο παιχνίδι Ατρόμητος – Παναθηναϊκός, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι έτοιμος για τα πλέι οφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT