«Ρίχτερ» στην Παρί Σεν Ζερμέν

Υπ’ ατμόν ο Γκαλτιέ μετά τη νέα αποτυχία της πανάκριβης γαλλικής ομάδας

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ωρες φερόταν χθες να μετράει στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν ο τεχνικός της, Κριστόφ Γκαλτιέ, μετά τον αποκλεισμό των Παριζιάνων από το Τσάμπιονς Λιγκ με ένα πρόσωπο-έκπληξη, τον εκ των προκατόχων του Τόμας Τούχελ, να φέρεται ως πιθανός διάδοχός του.

Μετά την ήττα με 2-0 στο Μόναχο από την Μπάγερν και τις αμφιλεγόμενες δικαιολογίες που προέβαλε στη συνέντευξη Τύπου ο Γκαλτιέ, η Παρί συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη κορυφής, αφού για ακόμη μία χρονιά η Παρί αποτυγχάνει στον αντικειμενικό στόχο των Καταριανών ιδιοκτητών της.

Ο γαλλικός Τύπος, αφού παραδεχόταν τη σημασία των απουσιών των Νεϊμάρ, Μαρκίνιος και Μουκιέλε, επέκρινε σφοδρά την προσέγγιση του Γκαλτιέ (πρωταθλητή Γαλλίας με τη Λιλ) στη ρεβάνς του Μονάχου μετά την ήττα με 1-0 μέσα στο Παρίσι.

Ο Γάλλος τεχνικός, o oποίος προσελήφθη το καλοκαίρι στον πάγκο των Παριζιάνων προς γενική έκπληξη ενώ αναμενόταν η πρόσληψη του Ζινεντίν Ζιντάν, κατηγορείται ότι δεν είναι ικανός για το επίπεδο αυτό, δηλαδή τις φάσεις νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. «Ο Κριστόφ Γκαλτιέ δεν βρήκε ποτέ το κλειδί για να αλλάξει την πορεία ενός ματς που όσο περνούσαν τα λεπτά φαινόταν μοιραίο. Ηδη από τον πρώτο αγώνα ο 56χρονος κόουτς είχε ηττηθεί από τον ομόλογό του», σχολίασε η έγκυρη ιστοσελίδα Foot Mercato, την ώρα που η Equipe είχε τίτλο «Μια Παρί χωρίς ψυχή».

Θυελλώδες το χθεσινό έκτακτο συμβούλιο – Θερμαίνεται το φλερτ Ρεάλ – Εμπαπέ – «Πυρά» από τον Τύπο.

Ο πρόεδρος Νάσερ αλ Κελάιφι είναι έξαλλος με τον νέο αποκλεισμό της ομάδας. Εν αναμονή των αποφάσεων της χθεσινής σύσκεψης και όσων επακολουθήσουν, ο Τύπος ανέφερε ότι επικρατέστερος για να αναλάβει την ομάδα είναι ο Γερμανός Τούχελ, που έμεινε στο Παρίσι επί δυόμισι χρόνια, έως τον Δεκέμβριο του 2020, πριν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι το 2021.

Σαφώς και δεν ευθύνεται μόνον ο Γκαλτιέ, αφού ούτε οι πανάκριβοι ποδοσφαιριστές του απέδωσαν ούτε φταίει για τις μεταγραφικές επιλογές του τεχνικού διευθυντή Λουίς Κάμπος, η τύχη του οποίου επίσης κρίνεται αυτές τις ημέρες. Τα φώτα πέφτουν κυρίως πάνω στον Εμπαπέ, που φέρεται να σκέφτεται το επόμενο βήμα της καριέρας του έχοντας ήδη γίνει ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των Παριζιάνων.

«Αν θέλεις να κερδίσεις το Τσάμπιονς (Λιγκ), τώρα ξέρεις», σχολίασε πονηρά η ισπανική εφημερίδα Marca στο πρωτοσέλιδό της, πάνω από τη φωτογραφία του Εμπαπέ, υπονοώντας ότι ο δρόμος για την κορυφή της Ευρώπης περνάει από τη μεταγραφή στη Ρεάλ. Αλλα δημοσιεύματα φέρνουν τον Γάλλο διεθνή επιθετικό να καλοβλέπει τη μετακίνησή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσαν και οι υβριστικές λέξεις του Σέρχιο Ράμος με το σφύριγμα της λήξης. Ο αμυντικός της Παρί έβριζε χυδαία την ομάδα του στη μητρική του γλώσσα, πράγμα που απαθανάτισε, για κακή του τύχη, ο αδυσώπητος τηλεοπτικός φακός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT