Ευρωλίγκα: Ντέρμπι με διαφορετικά κίνητρα

Ευρωλίγκα: Ντέρμπι με διαφορετικά κίνητρα

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό για την Ευρωλίγκα

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Ολυμπιακό να έχει κλειδώσει μαθηματικά από την Τετάρτη το βράδυ το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και τον Παναθηναϊκό να έχει κουνήσει καιρό τώρα το… μαντίλι του αποχαιρετισμού, η αποψινή (21.30) αναμέτρησή τους στο κατάμεστο ΣΕΦ δεν γεννάει τα… ντεσιμπέλ παλαιότερων μονομαχιών τους, που έκριναν πολύ περισσότερα.

Για τους «πράσινους», το μεγάλο κίνητρο είναι η τιμή των όπλων και να βάλουν με εμφατικό τρόπο τέλος στο εντυπωσιακό 12-0 σερί που μετράει εις βάρος τους σε όλες τις διοργανώσεις ο «αιώνιος αντίπαλος» τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Για τον Ολυμπιακό, η νίκη έχει και ένα έξτρα μπόνους πέρα από το γόητρο, καθώς η τελική του κατάταξη θα καθορίσει και τον αντίπαλό του στα πλέι οφ. Υπάρχουν διασταυρώσεις που πολύ θα ήθελε να τις αποφύγει ακόμη και στην περίπτωση που τερματίσει 1ος ή 2ος και θεωρητικά θα έπρεπε να έχει μπροστά του πιο βατούς αντιπάλους αντί, π.χ., τις ανεπιθύμητες Εφές και Παρτιζάν.

«Δεν θα έλεγα ότι στόχος μας είναι ακριβώς η πρωτιά, αλλά η καλύτερη δυνατή θέση. Δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε τα περιθώρια να σκεφτούμε την 1η θέση. Θέλουμε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες βλέψεις. Τον Μάρτιο παίξαμε 12 παιχνίδια, είναι πάρα πολλά.

Το καλύτερο πλασάρισμα ενόψει πλέι οφ ψάχνουν οι «ερυθρόλευκοι» – Για το γόητρο, οι ελλιπείς «πράσινοι».

Σε κάποια εμφανιζόμαστε κουρασμένοι πνευματικά και σωματικά, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί ένα σπρώξιμο για να ολοκληρώσουμε την κανονική περίοδο όσο καλύτερα μπορούμε. Τα σερί δεν παίζουν ρόλο. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει άγχος και έχει μόνο να κερδίσει», τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος θα υπολογίζει απόψε στον Φαλ, δύσκολα όμως και στον Κάνααν, που επιστρέφει σήμερα από τις ΗΠΑ.

Ο Παναθηναϊκός, αντιθέτως, έχει περισσότερες και πιο κομβικές απουσίες. Οπως αναμενόταν, οι Πονίτκα (διάστρεμμα), Γουόλτερς (τενοντίτιδα) δεν προπονήθηκαν ούτε χθες και δεν έχουν ελπίδες να είναι στη 12άδα, όπως και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, ο οποίος ταλαιπωρείται από αμυγδαλίτιδα, έχει χάσει προπονήσεις και λογικά θα μείνει εκτός. Ο Αγραβάνης έβγαλε χωρίς ιδιαίτερες ενοχλήσεις όλη την προπόνηση και θα υπολογίζεται. «Είναι μια αιώνια κόντρα, ένα ακόμη άγραφο χαρτί. Η ψυχολογία που αποκτά η μία ομάδα έναντι της άλλης μέσα στο παιχνίδι καθορίζει και το τελικό αποτέλεσμα. Και εμείς και ο Ολυμπιακός, νομίζω, προσπαθούμε να μη σκεφτόμαστε αυτό το σερί του 12-0. Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι και θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να το κερδίσουμε. Προφανώς όλοι στην ομάδα ξέρουμε τι σημαίνουν οι αγώνες με τον Ολυμπιακό. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει για εμάς κάποια βαθμολογική σημασία, μπορούν να βοηθήσουν για τους επόμενους που έρχονται στο πρωτάθλημα», δήλωσε από την πλευρά του ο Χρήστος Σερέλης.

Σε χθεσινά παιχνίδια της 32ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας: Εφές – Βίρτους 86-67, Μακάμπι – Αρμάνι 85-66, Μπαρτσελόνα – Αλμπα 72-56.

Οι άλλοι αποψινοί αγώνες: 20.00 Ζαλγκίρις – Βαλένθια, 20.00 Μπάγερν – Μονακό, 21.30 Μπασκόνια – Φενέρ, Παρτιζάν – Ρεάλ, Βιλερμπάν – Ερυθρός Αστέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT