Σούπερ Λιγκ 1: Σέντρα σε μια λεπτή κλωστή

Σούπερ Λιγκ 1: Σέντρα σε μια λεπτή κλωστή

Επανεκκίνηση πλέι οφ για τη 2η αγωνιστική, η οποία μυρίζει μπαρούτι

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γεμάτο αγκάθια το πάπλωμα της διαιτησίας, στρώθηκε άτσαλα ξανά και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση όλο αυτό το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Eθνικής μας. Επίκεντρο της φασαρίας είναι οι επόμενες 9 και τελευταίες αγωνιστικές των πλέι οφ, που θα κρίνουν τον τίτλο και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ένα εκ των οποίων δίνει διέξοδο και σε μια δεύτερη ομάδα (πέρα από τον πρωταθλητή) στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Κοινό αίτημα των ομάδων, άσχετα εάν δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν εγγράφως ούτε σε αυτό, είναι να ορίζονται σε όλα τα κρίσιμα παιχνίδια των πλέι οφ, με τη συνδρομή και της UEFA εάν δεν έχει επιλογές η ΚΕΔ, κατά βάση διαιτητές ελίτ ή έστω Α΄ κατηγορίας από τα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Το πιο σημαντικό παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ είναι αναμφίβολα το ντέρμπι «δικεφάλων» ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, στο οποίο ορίστηκε ο Elite Λευκορώσος Αλεξέι Κουλμπάκοφ, με υπεύθυνο του VAR τον Δανό Μόρτεν Κροχ. Με μαζεμένες απώλειες 5 βαθμών στα δύο τελευταία παιχνίδια της, η ΑΕΚ πάει στην Τούμπα με την πλάτη στον τοίχο ψάχνοντας μόνο τη νίκη για να μη χάσει κι άλλο έδαφος. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Είναι ήδη στο -5 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό κι αν δεν νικήσει αύριο, κινδυνεύει να μείνει ακόμη πιο πίσω.

Το δεύτερο ματς μεταξύ ομάδων του Big 5 κλείνει το πρόγραμμα την Κυριακή το βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Αρη με διαιτητή τον Α΄ κατηγορίας Πορτογάλο Φάμπιο Βερίσιμο και τον συμπατριώτη του Βάσκο Σάντος στο VAR. Οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν την 4η σερί νίκη τους για να εκμεταλλευθούν το ευνοϊκό πρόγραμμά τους πριν αρχίσουν τα μαζεμένα ντέρμπι με τους άμεσους ανταγωνιστές τους. Ο Αρης παλεύει για το ευρωπαϊκό εισιτήριο με αντίπαλο τον Βόλο, ο οποίος δοκιμάζεται στην κατάμεστη «Λεωφόρο» (ένα ακόμη sold out) απέναντι στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Εδώ διαιτητής ορίστηκε ο Βαγγέλης Μανούχος, με VAR τον Σπύρο Ζαμπαλά. Το πρόγραμμα: 18.00 Παναθηναϊκός – Βόλος, 19.30 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, 21.00 Ολυμπιακός – Αρης. Η βαθμολογία (27 αγώνες): Παναθηναϊκός 62, ΑΕΚ 60, Ολυμπιακός 59, ΠΑΟΚ 57, Αρης 40, Βόλος 39.

Δεσπόζει το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ – Στη μάχη της σωτηρίας από σήμερα Λαμία, Λεβαδειακός, Ιωνικός.

Στα πλέι άουτ (με Ελληνες διαιτητές), που κρίνουν μόνο τις θέσεις του υποβιβασμού, πορεύονται όλοι εν ηρεμία, με τις τρεις άμεσα εμπλεκόμενες ομάδες (Λαμία, Λεβαδειακός, Ιωνικός) να αντιμετωπίζουν αντιπάλους χωρίς ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο και να προσπαθούν να εκμεταλλευθούν αυτή τη συνθήκη.

Το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.00 Λεβαδειακός – Ατρόμητος, 17.30 Παναιτωλικός – Λαμία, 19.30 ΠΑΣ – ΟΦΗ, 21.00 Ιωνικός – Αστέρας.

Η βαθμολογία (27 αγώνες): Ατρόμητος 32, Παναιτωλικός 29, Αστέρας Τρ. 28, ΟΦΗ 27, ΠΑΣ 23, Λαμία 20, Λεβαδειακός 18, Ιωνικός 18.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT