Σπίτι του σε τρία χρόνια ο ΠΑΟ

Ξεκίνησαν χθες οι πρόδρομες εργασίες στον Βοτανικό – Το 2026 η παράδοση

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αρχίζει το ματς» είναι η φράση που διάλεξε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, για να σηματοδοτήσει το πρώτο ουσιαστικό βήμα σε επίπεδο έργων για την κατασκευή του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό και των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, στο πλαίσιο του σχεδίου της Διπλής Ανάπλασης Βοτανικού και Λεωφόρου. Με φόντο τις μπουλντόζες που είχαν πιάσει δουλειά για να καθαρίσουν τον χώρο, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, του Δήμου Αθηναίων και του Παναθηναϊκού σηματοδότησαν την έναρξη των πρόδρομων εργασιών, με τις οποίες αυτό το τεράστιο έργο αρχίζει να μπαίνει σε φάση υλοποίησης. Ολα τα ταξίδια ξεκινούν με το πρώτο βήμα κι αυτό το βήμα έγινε χθες με κάθε επισημότητα και την παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης (οι υπουργοί Γιώργος Γεραπετρίτης, Αδωνις Γεωργιάδης, Θόδωρος Σκυλακάκης), του κ. Μπακογιάννη, του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζου και του προέδρου του Ερασιτέχνη, Τάκη Μαλακατέ.

«Το μεγαλύτερο όραμα των οπαδών του Παναθηναϊκού θα γίνει πραγματικότητα. Σήμερα ξεκινάει το έργο ώστε σε τρία χρόνια, ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει το καλύτερο έργο στην Ελλάδα. Η Διπλή Ανάπλαση θα είναι το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης που έχει γίνει εδώ κι έναν αιώνα στην Αθήνα. Οι Αθηναίοι, οι Ελληνες, θα απολαμβάνουν μια καινούργια γειτονιά, που σήμερα είναι απολύτως υποβαθμισμένη, με μια τεράστια αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, με τον κ. Γεραπετρίτη να προσθέτει ότι «πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα projects αστικής ανάπλασης σε όλη την Ευρώπη».

Σπίτι του σε τρία χρόνια ο ΠΑΟ-1
Στο σημείο, πέραν των εκπροσώπων της κυβέρνησης, του δήμου και του συλλόγου, έσπευσαν και κάποιοι πολίτες. Φωτ. INTIMENEWS

Από την πλευρά του, ο κ. Αλαφούζος τόνισε: «Ο Βοτανικός είναι ένα τεράστιο έργο για την Αθήνα και για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα αποκτήσει ένα σύγχρονο γήπεδο, πιστεύω το καλύτερο στην Ελλάδα. Εφέτος τελειώνουμε στο Κορωπί τα έξι γήπεδα και θα είμαστε στην Ελλάδα η ομάδα με τις καλύτερες υποδομές». Ο κ. Μαλακατές πρόσθεσε ότι «είναι μια ιστορική ημέρα που ο κόσμος του Παναθηναϊκού περίμενε με μεγάλη προσμονή. Φεύγουμε από τα λόγια και περνάμε στις πράξεις. Μιλάμε για πρόδρομες εργασίες, που αποτελούν τον προθάλαμο για να ολοκληρωθούν το γήπεδο και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη».

Οι βασικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο τρίμηνο, στην καρδιά του καλοκαιριού, με την ολοκλήρωση του γηπέδου να προσδιορίζεται σε τρία χρόνια, ώστε να παραδοθεί προς χρήση στην περίοδο 2026-27. Μόνο όταν παραδοθεί με το… κλειδί στο χέρι το νέο γήπεδο, χωρητικότητας περίπου 40.000 θέσεων, θα αρχίσει η κατεδάφιση του ιστορικού «Απόστολος Νικολαΐδης», στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το οποίο μέχρι τότε θα χρησιμοποιείται κανονικά. Οι εργασίες για την κατασκευή των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί ένα χρόνο νωρίτερα, το καλοκαίρι του 2025. Παράλληλα, θα «τρέχουν» και τα συνοδευτικά έργα σε επίπεδο υποδομών, με τα οποία θα αλλάξει ριζικά όψη μια υποβαθμισμένη περιοχή στο κέντρο των Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT