Ιταλία: Οκτώ χιλιάδες φίλαθλοι σε αγώνα Γ’ Εθνικής μπάσκετ

Ιταλία: Οκτώ χιλιάδες φίλαθλοι σε αγώνα Γ’ Εθνικής μπάσκετ

Πρωτοφανές για τα δεδομένα sold out σε αγώνα μπάσκετ μεταξύ της Λιβόρνο και της Πιέλε

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τετάρτη 5 Απριλίου, στο Λιβόρνο, σημειώθηκε ένα σπάνιο ρεκόρ: σε αγώνα για την τρίτη κατηγορία του ιταλικού μπάσκετ (Serie B) μεταξύ της Λιβόρνο και της Πιέλε, στο Μοντιλιάνι Φόρουμ Αρένα, βρέθηκαν 8.033 άνθρωποι, καταγράφοντας ένα πρωτοφανές για τα δεδομένα sold out. 

O αγώνας μάλιστα καλύφθηκε ζωντανά από την LNP σε εθνικό δίκτυο με 4 κάμερες, δύο σχολιαστές και ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα κλασικό ντέρμπι της Τοσκάνης και η αντιπαλότητα των ομάδων είναι τεράστια. Παρ’ όλα αυτά, δεν σημειώθηκε το παραμικρό και όλα κύλησαν άψογα. 

Ιταλία: Οκτώ χιλιάδες φίλαθλοι σε αγώνα Γ’ Εθνικής μπάσκετ-1

Στην Ιταλία, το Λιβόρνο είναι ακόμα μία basket city, όμοια με την Μπολόνια, έστω κι αν η ιστορική ομάδα της πόλης, η Λίμπερτας Λιβόρνο, δεν έχει κατακτήσει ποτέ το πρωτάθλημα Ιταλίας (έφτασε μέχρι τον τελικό το 1989, όταν και ηττήθηκε από το Μιλάνο).

Τις δεκαετίες 80-90, στην πόλη του Λιβόρνο επικρατούσε τρέλα για τις δύο ομάδες, παρά το γεγονός ότι πολύ συχνά μεταφέρονταν από την Α1 στην Α2 και αντίστροφα. 

Φέτος, η Πιέλε, που εκπροσωπεί την πιο χαμηλή τάξη, την εργατιά και τους ανθρώπους που εργάζονται στο λιμάνι, έχει ένα μέσο όρο εισιτηρίων περίπου 1.600-1.700, ενώ η Λίμπερτας, που έχει πυρήνα φιλάθλων στη μεσαία και την υψηλή τάξη της πόλης, μετρά ένα μέσο όρο εισιτηρίων 1.300-1.400. 

Ιταλία: Οκτώ χιλιάδες φίλαθλοι σε αγώνα Γ’ Εθνικής μπάσκετ-2

Οπως ακριβώς συμβαίνει στη Μπολόνια. Για το συγκεκριμένο ματς, τα αιτήματα για εισιτήρια ήταν περισσότερα από 10 χιλιάδες. 

Πριν από τον αγώνα, οι δύο ομάδες συγκατοικούσαν στην κορυφή της serie B, αλλά μετά τη νίκη της, η Λιβόρνο είναι ένα βαθμό πάνω και με τη διαφορά υπέρ της. 

Τέτοιες ειδήσεις, συνήθως, αφορούν σχεδόν αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο και δη στην Ιταλία, όμως και το μπάσκετ καταδεικνύει ότι έχει τεράστια δυναμική και έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στο φίλαθλο κοινό.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT