Σούπερ Λιγκ 1: Ξέφυγαν ΠΑΟ και ΑΕΚ

Στο -6 από τις δύο ομάδες έμεινε ο Ολυμπιακός μετά την ήττα του στη Λεωφόρο

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πιο κατάλληλη στιγμή ήλθε η πιο σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα την τελευταία δεκαετία. Το εμφατικό 2-0 επί του Ολυμπιακού στην «καυτή» Λεωφόρο ήταν ένα ξεκάθαρο σημάδι τίτλου στην πιο κρίσιμη στιγμή της φετινής Σούπερ Λιγκ 1 και συνδυάστηκε με ποδόσφαιρο κυριαρχίας, χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση της ανωτερότητάς του, με χαρακτηριστικό ότι οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» έδωσαν συγχαρητήρια στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς όταν τους πλησίασε για να τους χαιρετήσει, άσχετα εάν την επόμενη ημέρα ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς, διευκρίνισε ότι δεν τον συνεχάρη για τη νίκη, αλλά απλώς ανταπέδωσε τον χαιρετισμό του.

Οι «πράσινοι» παραμένουν στο ρετιρέ συγκάτοικοι με την ΑΕΚ, 6 και 9 βαθμούς μπροστά από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, έχοντας βγάλει πιο δύσκολο πρόγραμμα θεωρητικά, 6 στροφές πριν από το τέλος. Πέρα από τη σταθερότητα και τον τρόπο αντίδρασής τους έπειτα από κάθε αποτυχία, όπλο τους παραμένει η εξαιρετική αμυντική λειτουργία τους. Κράτησαν για 8ο(!) συνεχόμενο παιχνίδι το «μηδέν» στην άμυνα και με μόλις 12 γκολ παθητικό έπειτα από 30 αγωνιστικές με 0,4 γκολ ανά παιχνίδι, έχουν το 2ο καλύτερο ρεκόρ στα top 20 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, πίσω μόνο από την Μπαρτσελόνα (0,33).

Με δύο γκολ του Τσούμπερ μετά το 80΄, η ΑΕΚ νίκησε 3-1 τον Αρη στην «Αγιά Σοφιά», σε ένα παιχνίδι που θα το θυμόμαστε περισσότερο για τα όσα συνέβησαν εκτός παρά εντός αγωνιστικού χώρου, με επίκεντρο την πρωτοφανή αντικατάσταση των Πολωνών διαιτητών με Ελληνες την ημέρα του αγώνα, έπειτα από ένα ομιχλώδες περιστατικό στο «Ελ. Βενιζέλος»: δύο Ελληνες επιβάτες που γνώριζαν πολωνικά, διαπληκτίστηκαν έντονα μαζί τους και κατήγγειλαν ότι όντας μεθυσμένος στη διάρκεια της πτήσης, ο πρώτος διαιτητής είπε πολλά «περίεργα» για τη «σχέση» του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, γεγονός που αξιολογήθηκε ως πολύ σοβαρό από την ΕΠΟ, γι’ αυτό και ο Στιβ Μπένετ τους ανακοίνωσε την απόφαση να αντικατασταθούν παρά την κάλυψη που τους παρείχε η πολωνική ομοσπονδία.

Ανεβαίνει το θερμόμετρο για τη διαιτησία και το ομιχλώδες περιστατικό με τους Πολωνούς διαιτητές του ματς ΑΕΚ – Αρη, που αντικαταστάθηκαν.

Με μακροσκελή και σκληρή επιστολή του προς την ΕΠΟ, ο Παναθηναϊκός την κατηγόρησε για παράβαση καθήκοντος, χαρακτηρίζοντας πρωτοφανή την απόφασή της να αποδεχθεί ένα σκανδαλώδες κοινό αίτημα των δύο ομάδων που στηρίχθηκε σε διάφορα δημοσιεύματα, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτήματα προς τους Τάκη Μπαλτάκο και Στιβ Μπένετ. Ο Παναθηναϊκός αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι μάσκες έχουν πέσει και έχει καταστεί φανερό ποιοι επιθυμούν να μη διαιτητεύουν τους κρίσιμους αγώνες ξένοι διαιτητές, αλλά να γυρίσουμε σε διαιτησίες σαν τη χθεσινή του κ. Διαμαντόπουλου που αλλοιώνουν βάναυσα το πρωτάθλημα». Ανάλογη ήταν η στάση και του Ολυμπιακού, όπως εκφράστηκε με πολύ σκληρή ανακοίνωσή του πριν από το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Αρη.

Η ΑΕΚ απάντησε με μια σφοδρή ανακοίνωσή της κατά του Παναθηναϊκού και τον κατηγορεί ότι ξέχασε όλα όσα έχει υποστεί εδώ και πολλά χρόνια από τις συμπεριφορές των ανθρώπων του Ολυμπιακού, ειδικά σε θέματα διαιτησίας.

Οι «πράσινοι» ανταπάντησαν τονίζοντας μέσα από δύο προτάσεις: «Η ΑΕΚ έχει υπάρξει έντιμη ομάδα, η οποία έχει ταλαιπωρηθεί από αδικίες. Όμως, σε ό,τι αφορά τη σημερινή της κατάσταση, όλοι γνωρίζουμε πώς είναι ο καθένας και πώς λειτουργεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT