Τσάμπιονς Λιγκ: «Μίλησαν» ξανά οι φανέλες

Τσάμπιονς Λιγκ: «Μίλησαν» ξανά οι φανέλες

Η Μίλαν ήταν η νικήτρια του πρώτου ιταλικού εμφυλίου για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η κάτοχος του τροπαίου, Ρεάλ Μαδρίτης, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί κόντρα στην Τσέλσι

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μίλαν ήταν η νικήτρια του πρώτου ιταλικού εμφυλίου για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ροσονέρι» επικράτησαν της Νάπολι με 1-0, σκορ που αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς των δύο την ερχόμενη Τρίτη. Παρά το γεγονός πως οι «παρτενοπέι» ξεκίνησαν το ματς με τρεις πολύ σημαντικές ευκαιρίες (1΄ Κβαρατσκέλια, 3΄ Ανγκισά, 12΄ Ζιελίνσκι) για να προηγηθούν, η Μίλαν ήταν αυτή που πήρε προβάδισμα στο 40ό λεπτό, με βολίδα του Μπενασέρ, αγγίζοντας μάλιστα και το 2-0 στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, έχοντας δοκάρι σε κεφαλιά του Κιάερ.

Η Νάπολι έμεινε με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Ανγκισά με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 74΄. Παρ’ όλα αυτά έφτασε κοντά στην ισοφάριση δύο φορές στο φινάλε της αναμέτρησης με τους Πολιτάνο (87΄) και Ολιβέιρα (88΄), χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Η κάτοχος του τροπαίου, Ρεάλ Μαδρίτης, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί κόντρα στην Τσέλσι, την οποία νίκησε με 2-0. Με το γκολ του Καρίμ Μπενζεμά στο 21΄, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των Καρβαχάλ και Βινίσιους, η «βασίλισσα» άνοιξε το σκορ, ενώ στο 23΄ ο Κουρτουά με επέμβασή του, σε πλασέ του Στέρλινγκ, γλίτωσε την ομάδα του από την ισοφάριση. Στο 50΄ ο Μόντριτς έφτασε κοντά στο 2-0, όμως ό,τι δεν κατάφερε ο Κροάτης άσος, το κατάφερε ο Ασένσιο στο 74΄. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Λονδρέζοι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 59΄ λόγω αποβολής του Τσίλγουελ με κόκκινη κάρτα.

Στις καθυστερήσεις η κάθε ομάδα είχε από μία σημαντική ευκαιρία. Πρώτα η Ρεάλ Μαδρίτης με τον Μπενζεμά για να κάνει το 3-0 και αμέσως μετά η Τσέλσι για να κάνει το 2-1 και να αναπτερώσει τις ελπίδες της με τον Μάουντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT