«Βαριά καμπάνα» για την AEK από BCL: Κεκλεισμένων όλη η επόμενη σεζόν και πρόστιμο 50.000 ευρώ

«Βαριά καμπάνα» για την AEK από BCL: Κεκλεισμένων όλη η επόμενη σεζόν και πρόστιμο 50.000 ευρώ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξοντωτική τιμωρία επέβαλλε ο δικαστής του Basketball Champions League στην ΚΑΕ ΑΕΚ για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κλειστό των Ανω Λιοσίων, στον αγώνα με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, στις 12 Απριλίου.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ, ως τιμωρία, θα δώσει χωρίς τους φιλάθλους της όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της στη διοργάνωση την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2023-24). Επιπροσθέτως, ο δικαστής επέβαλε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ στη διοίκηση των «κιτρινόμαυρων».

Στον αντίποδα, η Χάποελ Ιερουσαλήμ τιμωρήθηκε μόνο με πρόστιμο ύψους 3.500 ευρώ, καθώς ο δικαστής δεν δέχτηκε πως οι φίλαθλοι της ομάδας του Ισραήλ που βρίσκονταν στο γήπεδο της Ενωσης προκάλεσαν με ενέργειές τους αυτούς της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ ήταν υπότροπη, καθώς είχε ήδη τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για επεισόδια που είχαν γίνει στον αγώνα της πρώτης φάσης των ομίλων απέναντι στην Ρέτζιο Εμίλια.

Απομένει να φανεί αν η ΚΑΕ ΑΕΚ θα ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης σε ανώτερα όργανα.

Αύριο, Τετάρτη (19/4, 19:00), η Χάποελ Ιερουσαλήμ υποδέχεται στο Ισραήλ την ΑΕΚ, στον τρίτο και τελευταίο μεταξύ τους προημιτελικό, με τον νικητή να προκρίνεται στο φάιναλ φορ του Basketball Champions League.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT